-
-
Re: Problem z gekonem lamparcim, pomocy!!!
czy trzymales go na piasku?
-
-
czesc
a jak duży byl ten żwir ?? bo jeżeli byl takiej wielkosci ze gekon mógl go połknąc to mogl być przyczyną jego zgonu ((
pozdro
-
czemu ludzie sie upieraja by nie trzymac na kostce kokosowej... i na sile kombinuja, zwir, mąka, trociny, piasek...
-
czesc
ja mam na kostce kokosowej a na niej nierównomiernie rozsypane gózyki - ale takich to gekon napewno nie polknie są 2x większe od głowy geka niektóre nawet więcej :]
pozdro
-
to pepre na jakim podłożu najlepiej trzymać gekony lamparcie ??
Elirian - szczere kondolencje...
-
wydaje mi sie że każda ściółka ma swoje wady i zalety, nie ma jednej idealnej, ja np. trzymam na żwirku i jestem zadowolony, mój gekon chyba też, tak samo jak inni trzymaja na innej ściółce i też jest dobrze więc nie ma powiedziane że np. kostka kokosowa jest najlepsza i nic poza tym, że na tym trzeba trzymać swojego gada EOT
-
Czy przypadkiem pepre nie trzymasz sam na piasku?
Czy piasek nie jest naturalnym podłożem dla rejony z którego pochodzi gekon lamparci?Myślę że wszystko zależy od jaokści otoczenia jaki zapewnia właściciel swojemu pupilowi.
-
gekon lamparci nie pochodzi z pustyni lecz stepów, tam owszem jest piasek, ale pomieszany razem z kamykami, zwirkiem, lupkami kamieni, kamykami, kamieniami, galazkami, galeziami itd...
ja trzymam gekony na kostce kokosowej, moze coprawda nie jest ona najpiekniejsza, ale wedlug mnie najbezpieczniejsza, jest na tyle duza, sucha, ze gekon ani jej w pyszczku nie zmiesci ani nie bedzie chcial polykac, ani nie polknie przez pomylke lapiac swierszcza. Gekony trzymane na piasku zawsze powinny miec dostep o kazdej porze do miseczki z wapnem, lub kamienia wapiennego, ktorey beda mogly lizac czy z niego zlizywac krople wody (w opisie gekona, zdjecie terrarium jest mojego autorstwa ale terrarium nalezy do mantida)
Uprawnienia umieszczania postów