mój gekon nie robi kupy ok 3 dni a przedwczoraj dałem mu 3 świerszcze a on od tej pory nie zrobił kupy obawiam się że zjadł kamień mniejszy niż 1 grosz a gekon ma 15 cm niemam nigsdzie dostępu do kliniki co robić
mój gekon nie robi kupy ok 3 dni a przedwczoraj dałem mu 3 świerszcze a on od tej pory nie zrobił kupy obawiam się że zjadł kamień mniejszy niż 1 grosz a gekon ma 15 cm niemam nigsdzie dostępu do kliniki co robić
Zadzwoń sobie tutaj:
Gabinet weterynaryjny
lek.wet. Seydou Zan Diarra
Kraków,ul. Gdyńska 11a
tel.(012)636-02-06
Ostatnio miałem taki sam problem z gekiem, opisałem mu co i jak i mi powiedział co mam robić. Opisze ci to pokrótce:
Jeżeli jest podejżenie że nasz pupil sie zatkał to najpierw zapewnij mu dużo ruchu (tak mi właśnie ten wet powiedział). W moim przypadku poskutkowało. Wymęczyłem troche gadawziołem go na ręce 2 może 3 razy po kilka minut, i co jakiś czas zaglądałem do terar Jednak jeżeli to by nie pomogło to należy kupić parafine w aptece i dać mu do pyszczka trzy krople dziennie czy jakoś tak, i raczej stosować do skutku. Jednak jeżeli po kilku dniach dalej nie było by efektu to należ iść do weta. No, to tyle Powodzienia. Daj znać potem co i jak ze zwierzakiem
dzięki za pomoc ale na szczęście nie zapchał się
daj mu ię wybiegać,pomasuj po brzuchu,przymusowo dawaj wodę,ale nie dużo,a jeżeli nie pomoże jedź do najbliższego zoo,tam jest specjalista