Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Śmieszne sytuacje :)

MareQ
    Guest

Śmieszne sytuacje :)

Chciałbym (to tak w ramach swojego rodzaju rozrywki) żebyście opisali jakieś smieszne zdarzenia z życia Waszych lampartów
    Na początek ja sie pochwale: otóż mój gekon okazał sie być bardzo wybrednym smakoszem świerszczy Dzisiaj dałem mu świerszcza tak maxymalnie wytazanego w witaminkach i co z nim zrobił? Najpierw chwycił go poczym (tak mi sie wydaje) stwierdził że jest chyba jakiś niedobry i go poprostu wyplół Najlepsze jest to żę zaraz po tym zdarzeniu dałem mu takiego normalnego bez żadnych dodatków i wsunoł go ino sie kużyło Teraz zacząłem sie poważnie zastanawiać nad kupnem witaminek o smaku np. malinowym albo jakiś lemon :P

Konrad von Bushe Drożdże
    Guest

Re: Śmieszne sytuacje :)

Ja uzywam witamin, ktore so karma dla swierszczy. Witaminy takie sa specjalne dla gadow. Swierszcze je jedza, a potem takiego nafaszerowanego swierszcza daje gekowi. Tak wiec problemow z wybrzydzaniem nie mam.

Jeronimo
    Guest

Re: Śmieszne sytuacje :) [+foto]

PEDRO
    Guest

hej konrad jak sie nazywają te witaminy dla geków???

MareQ
    Guest

Re: Śmieszne sytuacje :) [+foto]

Jeronimo to przypomina wysyłanie gekona na orbite :P A co do filmu to chłopak chyba zgubił świerszcza

Konrad von Bushe Drożdże
    Guest

PEDRO te witaminki nazywaja sie TerraVit firmy JBL. Kosztuja ok 25zl.

cornieszon
    Guest

posiadam takie witaminki ale w instrukcji wyraznie jest napissane ze nalezy rozpuscic w wodzie gada lub obtoczyc w nich swierszcza

sanches
    Guest

To raczej nie jest wybrzydzanie. Gek nie czyje świerszcza językiem, lecz jakiś zupełnie obcy mu smak witaminek. Taki puder nei jest dla niego naturalnym pożywieniem i dlatego odrzuca. Raczej nie przesadzałbym z tym obtaczaniem. Ja wrzucam świerszcze do słoiczka z witaminami i kręcę nim trochę. Świerszcze dodatkowo są skołowane i nie rozłażą mi się po całym terra roznosząc witaminy. Geki szybko wcinają takie jedzonko a terra jest czyste.
    Daję również gekom czyste, nieposypane świerszcze i te wpuszczam luzem do terrarium, aby geki miały nieco ruchu. Karmię jeszcze ćmami barciaka większego. TO dopiero jest obserwacja jak gekony biegają, skaczą, wspinają się, prawdziwe polowanie z zasadzką.

Enzo
    Guest

Skad je bierzesz??

Konrad von Bushe Drożdże
    Guest

cornieszon czytalem instrukcje, i jest tam dokladnie napisane, ze sa to witaminy przeznaczone dla jaszczurek, ktore nalezy podac wpierw owadom karmowym do spozycia ( najlepiej swierszczom ).

Uprawnienia umieszczania postów