-
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
Re: Śmieszne sytuacje :)
Ja uzywam witamin, ktore so karma dla swierszczy. Witaminy takie sa specjalne dla gadow. Swierszcze je jedza, a potem takiego nafaszerowanego swierszcza daje gekowi. Tak wiec problemow z wybrzydzaniem nie mam.
-
Re: Śmieszne sytuacje :) [+foto]
-
hej konrad jak sie nazywają te witaminy dla geków???
-
Re: Śmieszne sytuacje :) [+foto]
Jeronimo to przypomina wysyłanie gekona na orbite :P A co do filmu to chłopak chyba zgubił świerszcza
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
PEDRO te witaminki nazywaja sie TerraVit firmy JBL. Kosztuja ok 25zl.
-
posiadam takie witaminki ale w instrukcji wyraznie jest napissane ze nalezy rozpuscic w wodzie gada lub obtoczyc w nich swierszcza
-
To raczej nie jest wybrzydzanie. Gek nie czyje świerszcza językiem, lecz jakiś zupełnie obcy mu smak witaminek. Taki puder nei jest dla niego naturalnym pożywieniem i dlatego odrzuca. Raczej nie przesadzałbym z tym obtaczaniem. Ja wrzucam świerszcze do słoiczka z witaminami i kręcę nim trochę. Świerszcze dodatkowo są skołowane i nie rozłażą mi się po całym terra roznosząc witaminy. Geki szybko wcinają takie jedzonko a terra jest czyste.
Daję również gekom czyste, nieposypane świerszcze i te wpuszczam luzem do terrarium, aby geki miały nieco ruchu. Karmię jeszcze ćmami barciaka większego. TO dopiero jest obserwacja jak gekony biegają, skaczą, wspinają się, prawdziwe polowanie z zasadzką.
-
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
cornieszon czytalem instrukcje, i jest tam dokladnie napisane, ze sa to witaminy przeznaczone dla jaszczurek, ktore nalezy podac wpierw owadom karmowym do spozycia ( najlepiej swierszczom ).
Uprawnienia umieszczania postów