-
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
Re: Przyłapany
JERENIMO :
Twoja wypowiedz swiadczy, ze to ty sie powinienes zastanowic co piszesz. Nie rozumiem twojego postu. Twierdzisz ze wywody na temat piasku do niczego nie prowadza.. ( ???? ). No tak, moze dla ciebie, ale niektorzy chca sie dowiedziec czegos wiecej. Weterynarz u ktorego bylem z zapchanym gekonem potwierdzil, ze w malych ilosciach piasek wspomaga trawienie, w opisie gekona lamparciego takze jest zdanie, ktore mowi ze piasek w malych ilosciach wspomaga trawienie, a dr Jarek zaprzecza. Wiec w oparciu o opis i wypowiedzi weterynarza ( a nie moje doswiadczenia jak rzekomo uwazasz ) chcialem sie dowiedziec jaka jest prawda. Skoro ciebie to nie interesuje, to nie rozumiem po co sie wtracasz. Skrytykowales mnie zupelnie bezpodstawnie, bez zadnych argumentow. Uwazasz ze to sa moje przemyslenia, ale gdybys przeczytal ten temat ( z twojego postu mozna wywnioskowac ze go nie przeczytales ) to bys zauwazyl, ze racji nie masz.
Napisales:
Od pewnego czasu na forum o jaszczurkach jest ciebie pelno, piszesz o swoich doswiadczeniach i wogle.. jestes tu w sumie od niedawna i uwazasz sie za jakiegos lokalnego guru.. kucisz sie z weterynarzem ktory od lat sie zajmuje ... poprostu siejesz tyko zament.
Nie udzielam sie na forum o Jaszczurkach, tlyko na forum o Gekonie, kolejna bzdura.
Nie kloce sie z lekarzem tylko dyskutuje, a to pewna roznica, nie uwazasz? Po za tym moja dyskusja z lekarzem jest spowodowana innymi wnioskami lekarzy ktore zaprzeczaja wnioskom dr. Jarka.
Lokalne guru? LOL. Jerenimo argumenty prosze, napisz co na to wskazuje ze tak o mnie sadzisz?
Nastepnym razem Jerenimo, przeczytaj uwaznie temat zanim kogos tak bezpodstawnie skrytykujesz.
-
Konrad, luz, Jeronimo ma racje. Pojawiłeś sie na łamach tego forum troszeczke później jak ja, a Xlat później niż Jeronimo. Popatrz sobie do archwum dokąd sięgają posty jeronimo a dokąd Twoje... (Jeronimo sorx że bawie sie w adwokata :P). Co do Twoich wizyt u weterynaża to powiedz mi czy jest to wet który specjalizuje sie w gadach? Z tego co mi wiadomo to zarówno dr. Robert jak i dr. Jarek trudnią się głównie takimi właśnie zwierzakami (poprawcie proszę jeżeli się mylę)... Dlatego troszeczke głupawo to wygląda kiedy koleś dla którego terrarystyka (tak mi się wydaje) jest hobby poprawia kogoś kto skończył studia, nieuważasz?
_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis macularius 1.0.0
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
Pisze po raz kolejny, ze poprawialem dlatego, ze tak mi powiedzial weterynarz, a takze dlatego, ze w opiscie gekona lamparciego jest zdanie, ktore wczesniej cytowalem, a to juz chyba dostateczne powody. Tak, ten wet u ktorego bylem, zna sie na gadach, nieraz udzielil mi korzystnych informacji i w niecaly tydzien po jego wskazowkach gekona ciezko zapchanego, odpiaszczylismy. Rozumiem, ze dr Jarek jest b dobrym weterynarzem, ale kazdy, nawet najlepszy moze sie mylic, dlatego podpierajac sie opisem jak i wyzej wymienionym weterynarzem, chcialem dociec prawdy. Dr. Jarek przekonal mnie.
Wiedza nie zalezy od napisanych postow na forum...
Po za tym uwazam ze Jerenimo racji nie ma... Skoro tak uwazasz, podaj argumenty, ja swoje w poprzednim poscie podalem, czemu racji nie ma, ty, ani Jerenimo, nie. ( Jezeli argumentem mozna nazwac ilosc postow na forum... ).
-
Konrad, nie chodziło mi o ilość postów na forum tylko o ich daty. Nie zaprzeczysz chyba że Jeronimo siedzi w tym dłużej od Ciebie...
I nie ma sie chłopie co nerwicować To ma być spokojna wymiana poglądów a nie jakieś niewiem co :P Nie neguje że Twój wet jest zły, chciałem tylko podkreślić to że dr. Jarek zna sie na rzeczy i z pstów które czytałem ma on b.dobrą opinię wśród terrarystów dlatego wierzę że musi być solidnym fachowcem.
Co do tego wspomagania trawienia to ja nie twierdze że niemasz racji, aczkolwiek mozna polemizować :P Każdy ma swój indywidualny pogląd na niektore sprawy i dlatego całe forum może sie rozwijać (bo jakby to było jakby ludzie mieli podobne zdania?). Niechciałbym również aby spontaniczna wymiana poglądów przerodziła się w jakieś przegadywanie sie kto co jak i gdzie powiedział, jakie ma argumenty a jakich niema bo to nie o to chodzi.
_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
Eublepharis Macularius 1.0.0
-
Jeronimo napisał(a):
>
> Konrad von Bushe Drożdże napisał(a):
> > Podsumujac, ja takze uwazam ze lamparcich nie powinno sie
> > trzymac na piasku, jednak caly czas uwazam ze w malych
> > ilosciach piasek nie zaszkodzi, wrecz pomoze.
>
> i po co ta dyskusja..
> Przyjdzie tutaj poczatkujacy terrarysta i czyta te twoje
> przemyslania... Pozniej hoduje na piasku gekona i dr Jarek
> poszerza swoja wiedze w udraznianiu przewodu pokarmowego
> gekona :P ... zastanow sie co piszesz. Takie wywody nad
> piaskiem czy nad paroma ziarnkami piasku do niczego dobrego
> nie prowadza.
w dalszym ciagu podtrzymuje to co napisalem wczesniej
> Od pewnego czasu na forum o jaszczurkach jest ciebie pelno,
> piszesz o swoich doswiadczeniach i wogle.. jestes tu w sumie
> od niedawna i uwazasz sie za jakiegos lokalnego guru..
> kucisz sie z weterynarzem ktory od lat sie zajmuje ...
> poprostu siejesz tyko zament.
>
wiedze ze ta druga czesc mojej wypowiedzi zrobila niezly zament na forum. Tak wiec wycofuje sie z tego co powiedzialem - robie to dla swietego spokoju!!
Poprostu nie mam ochoty dyskutowac nad tym czy jestes na forum o gekonie czy o jaszczurkach, nad tematem ilosci postow czy dat tych postow (inna osoba wywolala ten tamat)..
Zreszta wogle nie mam teraz czasu nad jakies dysputy...
Tak wiec proponuje EOT! co ty na to?
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
Ja tez proponuje zakonczyc temat, tym bardziej ze jest on teraz bez sesnowy bo w zasadzie o niczym. Dowiedzialem sie czego chcialem i tyle.
Pozdrowka.
Uprawnienia umieszczania postów