-
Przyłapany
Siemka,
Przyłapałem mojego gekona na jedzeniu torfu i piasku. Czy moge go jakoś tego oduczyć czy poprostu zmienić podłoże?
-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
-
Re: Przyłapany
Tak nalezy jak najszybciej zmienic podloze najlepiej na zwirek bo tak gekon zapcha sobie zoladek i zdechnie ale naprawde bardzo szybko
POZDRAWIAM
-
A jak myślisz, kostka kokosowa (czy tam chips kokosowy nieznam sie na tym dokładnie) może być? Narazie przełożyłem go to mniejszego terra a na podłoże dałem gazete, musi tak wytrzymać do piątku bo dopiero wtedy pojade po ten żwirek czy coś innego. Ile gekon musiałby tego piasku wogóle zjeść żeby doszło do jego zapchania?
-_-_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
gg 3427449
-
Gekony równie dobrze zapychają się piaskiem jak żwirkiem. Podłoże musi być po prosyu niemożliwe do połknięcia - duże gładkie kamienie (otoczaki) lub płaskie piaskowce.
-
Ile gekonowi może "zająć" zapchanie się? Zakładając że od dzisiaj zaczął wcinać ten piasek z torfem, to czy do piątku sie totalnie zapcha czy to jeszcze ujdzie?
_-_-_-_-_-_-_-_
PoZdRaWiAm
MareQ
gg 3427449
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
Moze ten piasek jesc i wydalac nawet miesiac. Z tym ze jego odchody to bedzie prawie sam piasek. Ale w koncu sie tak napcha ze zoladek mu sie zapcha definytywnie. Twoj gekon raczej na pewno nie jest zapchany. Jezeli je pokarm i zrobi kupke wszystko jest ok.
-
Tyle że ostatnio coraz mniej chętnie go wcina. Czasami to wygląda jakby łaske szczelał że wogóle je...
-
mój gekon je piasek przy polowaniu i co 3-4 dni znajduje w terra piaskową kupe.
-
Konrad von Bushe Drożdże
Guest
Takie jedzenie piasku wraz ze zdobytym pokarmem jest nawet zdrowe, bo pomaga w trawieniu.
-
Uprawnienia umieszczania postów