-
ile czasu????
a ile czasu wy oswajaliscie swoje lamparciki?? bo moja jest narazie bardzo płochliwa, wystarczy ze otworze terra a ta już ucieka... gdzie pieprz rosnie, jak ją przyzwyczaić do głaskania i brania na ręce???
-
Re: ile czasu????
człowieku ty ja niedawno kupiłeś, daj jej spokój na jakies 2 dni, nie otwieraj terra, nie patrza na nią, to ją płoszy, najlepiej zasłoń terra kocem żeby nie było ciagłego ruchu, mój sie tak oswoł lekko zanim zdechł
-
PEDRO napisał(a):
> głaskania i brania na ręce???
jezu czlowieku ... wez szybko sprzedaj gekona i kup sobie chomika.. :/
-
zgadzam sie, gekona można sobie oswoić, owszem ale żeby głaskać, może jeszcze razem spać będziecie )))
-
to głaskanie to moja pomylka .!!!!!!!! miałem na mysli to zeby ona sie nie bała jak robie cos w terra!!!!!
-
daj se looz, niech sie zaklmatyzuje...ona jest w stresie, nie podchodx do terra najlepiej przez okres 2 dni albo zaslońterra ocem i zaglądaj tam przez szparke
-
no wlasnie daj spokoj gekonowi... ja kiedys sie balem ze sie nie oswoi i wogle...
teraz mam problem bo ciagle chce mi wlazic na rece.. wogle sie nie boi.. a czasami jak wymieniam wode i nie mam czasu dla gekonika to mnie to wkurza bo sobie wybiega po mojej rece z terrarium.
Wszystko ze spokojem, nic na sile.. (szczegolnie to glaskanie :/) a wszystko bedzie very spox :-)
-
a jeronimo, powiedz mi ile czasu zajęło Ci oswojenie go i jak to zrobiłeś?
-
ja tam mojego gekonika glaskam... on wtedy przytula sie do mnie calym brzuszkiem i oczka przymyka
-
KOCEM JUZ PRZYKRYŁEM !! STARAM SIE ZACHOWYWAC JAK NAJCISZEJ. DZISIAJ MOJA JASZCZURECZKA PIŁA WODĘ Z MISECZKI CO PODOBNO ŻADKO ZDARZA SIE W PRZYPADKU GEKONÓW LAMPARCICH!? JESZCZE JEDNO PYTANKO W MOIM TERRA JEST MIEJSCE GDZIE PIASEK MA TEMP PONAD 41 STOPNI CZY NIE JEST TO ZBYT WYSOKA TEMPERATURA????????
Uprawnienia umieszczania postów