Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: ZGROZA!!!!!!!!!!!

wickedone
    Guest

ZGROZA!!!!!!!!!!!

dzisiaj około godz. 12.00 odwiedziłem sklep kakadu w galerii dominikańskiej . Chciałem zobaczyć jakie gady sa aktualnie dostępne . I były...2 młodziutkie śliczne agamy brodate . Niestety jak zauwazył mój kumpel jedna z nich......NIE MIAŁA TYLNEJ NÓŻKI!!!!BYŁA CHYBA ODGRYZIONA , PRZECIEŻ TO STRASZNE , JAK MOŻNA TAK MĘCZYĆ TE BIEDACTWA!!!

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: ZGROZA!!!!!!!!!!!

Wyjaśnienie - Brak tylnej łapy to wynik przeprowadzonej przeze mnie amputacji zniszczonej na skutek wypadku (całkowite zmiażdżenie) amputacji. Zabieg został wykonany w znieczuleniu ogólnym, w osłonie antybiotykowej. Ranę zabezpieczyłem 4 szwami unikając komplikacji z zakażeniem po operacji.
    Zabieg powiódł się całkowicie - zwierzę żyje, ma duży apetyt i jest klinicznie zdrowe.
    Z mojej strony należy się uznanie dla pracowników sklepu (mało jest takich we Wrocławiu), że zdecydowali się wzywać lekarza a nie czekać na uschnięcie łapy lub śmierć zwierzęcia na skutek zakażenia.

Awikkularia
    Guest

No tak, zawsze się znajdzie ktoś, kto nie zna sytuacji i zaraz leci ze zdaniami typu "zgroza, w tym sklepie zwierzęta odgryzają sobie łapy...". Czasami można by się dowiedzieć prawdy, a nie od razu pisać na forum. Pewnie nawet nie zapytałeś sprzedawców (np. Roberta) co się stało... :/

a sprzedawców można pytać? To oni sa od tego? Kto by pomyślał...

W tym sklepie SĄ przeszkoleni ludzie - Patryk i Robert maja rowniez wlasne zwierzeta(prywatnie w domach) - niezle sobie radza z terrarystyka - przynajmniej sie staraja , czego niemozna powiedziec o wiekszosci obslugujacych w sklepach.

moje termitowki z tamtad byly, adokladniej jedna samica- na poczatku nie umiala sie zakopac, a byla taaaaak zagglodzona, miala zaweznoy zoladek ale jak juz ja troche dopaslem to teraz wcina jak oszalala, jak sie bralo na rece to sie taaak bala, ze robila sie cala blada i wydzielala tyle sluzu ze bylo an niej go wdiaci az sie pienilo, ale naszczescie doprowadzilem ja do normalnego stanu a nawet lepszego i proboje mnozyc je w tym roku....

POZDRAWIAM ADEMAR

Hmmm - Ademar
    Widzialem tam te termitowki 2tyg temu i niewiem czy moglbym sie do czegos w ich kondycji przyczepic......- oczywiscie niewiem jak wygladala zeczywiscie ta ktora Ty kupiles.
    Swoja droga zastanawia mnie Twoje nagle zainteresowanie wypowiedziami na temat sklepow zoologicznych - czyzby mialo ono zwiazek z Twoja obecna wspolpraca ze sklepem internetowym........???

Uprawnienia umieszczania postów