Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: samiec nielegal, samica legal

SMITI
    Guest

samiec nielegal, samica legal

witam,
    Mam pytanko co do rozmnażania a dokumentów. Otóż gdybym miał samca np. kameleona jemeńskiego, kupił okazyjnie samicę zarejestrowaną, z dokumentami i rozmnożył, to czy potomstowo byłoby legalne i mógłbym je zarejestrować ? Jeśli nie to co należałoby zrobić w takiej sytuacji ?

robert.p.
    Guest

Re: samiec nielegal, samica legal

to zalezy czy masz dokumenty na samca.Legalna samica+niezarejestrowany samiec= niemozność zalegalizowania potomstwa

SMITI
    Guest

Podałem przypadek kiedy na samca nie mam nic.
    A co jeśli powiedziałbym że zakupiłem już samicę w ciąży(nie wiedząc o tym), nie mam kontaktu z właścicielem samca (sprawcy ciąży), lub jeśli samiec padł, a dokumenty na niego zostały już dawno zniszczone, bo były niepotrzebne ?

robert.p.
    Guest

Heh,trudno powiedzieć.Przepisy mówią jasno ze rodzice muszą mieć dokumenty.Tak czy owak młode będą nielegalne.Choc oczywiscie i tak zależy to od uznania Pow Lek Wet.Czasem i bez papierów na rodziców mozna takie dokumenty dostac,a innym razem nie.Co powiat to inne prawo,musiałbys zobaczyc jak tam u ciebie jest,pozatym mając młode warto po prostu kupic papierek na samca,czy się z kimś dogadac.(np ja mam legalnego samczyka ).Moze to on jest ojcem?Heh.W koncu nie musi byc on twoją własnością,bo można dopuscic pożyczonego.Rozwiązań jest wiele

Uprawnienia umieszczania postów