-
Re: Wstępna wersja plakatu
Chwilowo nie mam dostępu do Internetu. Moja propozycja tekstu do plakatu jest następująca:
Uwaga! Już niedługo może wejść w życie zakaz posiadania niektórych popularnych w hodowli odmian ptaszników, skorpionów i skolopen. Zbieramy podpisy pod petycją do ministra wyrażającą sprzeciw wobec takich ograniczeń. Jeżeli jesteś z nami, oddaj głos - podpisz petycję.
-
o, bdb - wiadomo o co chodzi, prosty język
-
Ok. Nowa wersja. Nie dawajmy więcej tekstu, bo plakat zrobi się mało czytelny. Teraz jest chyba w porządku.
Double - gratuluję "moda", dawno powinnaś go dostać :-)
Jak zdobędziesz jakieś dokładne info w związku z MŚ, daj znać.
-
Nareszcie mnie włączyli.
Myślę, że można jeszcze zmienić;
"Jeżeli jesteś z nami, podpisz petycję - oddaj głos na "TAK"
/żeby uniknąć pomyłek/
i w ostatnim zdaniu można " zdjąć" słowa; " wybierz "petycje" i "
Powiedzcie jak można plakat wydrukować?
Jak próbuję to drukuje połowę plakatu w pionie.
-
o, plakat jest teraz w pyte ;-)
Dzieki Dark
-
wiem co jeszcze przydaloby sie na plakacie- takie paski do odrywania jak z numerem telefonu i z napisem "WWW.PETYCJE.PL- wybierz "petycje" i "Petycja do ministra w sprawie listy gatunków niebezpiecznych".
sporo osob moze nie zapamietac adresu, innym moze sie nie chciec bo beda sadzic, e zapomna. Zabierajac taki pasek ktos wiedzialby, co ma robic. No i ogladajac pozniej plakaty mozna by zobaczyc po ilosci zerwanych paskow, jakie jest zainteresowanie akcja.
-
Ok. To nowa wersja z poprawkami CRIMSON'a.
Co do druku. Zależy chyba czym i jak drukujesz. Zobacz, czy obraz w podglądzie wydruku jest wycentrowany i dostosowany do rozmiaru kartki.
-
a co z moim pomyslem- z tymi paskami do odrywania? Mysle ze warto to dodac.
-
Heh... skleroza nie boli :-)
Wydaje mi się, że nie jest to najlepszy pomysł. Załóżmy, że petycję będzie chciało podpisać (a fajnie by było) ze 20-50 osób. Robienie takiej "strzępliny" z paskami raczej nie będzie praktycznym i estetycznym rozwiązaniem. Wg. mnie maksymalnie uprościliśmy plakat.
-
Dark,może "zdjąć" 2 x słowa "oddaj głos",tzn.mogło by być tak:
"Jeżeli jesteś z nami podpisz petycję - oddaj głos na "TAK".
Jak go "centruję" to zajmuje połowę kartki, jakoś nie pasuje do a4 ?
A może pojedziemy dziś na giełdę do Łodzi/podjechał bym po Ciebie o 14tej/ ?
Saurus podsunąłeś mi pomysł ; można "plakat" wudrukować w wersji zmniejszonej / ulotki , wizytówki/, żeby każdy mógł wziąć ze sobą
Uprawnienia umieszczania postów