-
Re: Podanie do MS ver. 4.8
Ja jutro coś wrzucę, też nie wiem co do końca mam robić, więc sami ocenicie, jak tylko dorwę skaner.
Haniu ---> bodzio jest super
-
-
Niestety Warzsawskie Zoo olało sprawę. W zasadzie można było się tego spodziewać.
Widać, że jest już sporo głosów, niestety pojawiają się buraki (określenie bardzo delikatne, bo w rzeczywistości ciśnie się mi się na usta sporo niecenzuralnych słów), które robią sobie jaja z petycji. Nie wiem czy CRIMSON jako "administrator" petycji masz możliwość wykopywania czegoś takiego również z komentarzy.
Dzisiaj siądę i przygotuję jakiś plakat/info z "Bodziem" Double. Ostatnio miałem trochę rzeczy na głowie.
Jeśli zbierze się jeszcze trochę głosów, szykujemy się do złożenia wersji "wysyłkowej".
Teraz zwijam się do pracy, będę wieczorem.
-
co masz na myśli mowic "wersja wysyłkowa"??
-
Ehhh... za często operuję nieprecyzyjnymi skrótami myślowymi :-)
Chodzi mi o pełny plakat, który każdy będzie sobie mógł ściągnąć, wydrukować i zamieścić np. w szkole, na giełdzie.
-
Bodzio jest swietny Nie wiem tylko, jak spojrza na to ze wzgledu na liczbe glosow- na razie jest ok. 600, zatwierdzownych ok. 400,. Porownujac to z iloscia podpisow jakie trzeba zebrac, by np. zostac poslem (100 tys.) jest to niestety bardzo malo a przeciez zarejestrowanych w tym serwisie jest ponad 5500 osob, wystarczyloby troche dobrych checi i zamiast 400 podpisow byloby 5000.
-
Hmmmm... ale ta ankieta nie ma takiej mocy wiążącej jak "klasyczne" (znów skrót myślowy) ankety. Tamte mają podpisy i numery PESEL. Mają więc inny statut prawny.
Ta ma raczej pomóc, pokazując, że "jest nas siła" (to nie był skrót myślowy).
Trzeba będzie wywalić trochę "ciekawych" (eufemizm) podpisów, bo w miarę rozszerzania akcji, przylepia się do niej specyficzne, internetowe "g...no" (brzydki wyraz). Niestety takich troli zawsze jest u nas dostatek.
-
Re: Wstępna wersja plakatu
Ok. Zrobiłem w wersji czarnobiałej, bo pewnie tak będzie najczęściej drukowane (sorry Double, ładny był ten fiolecik :-)
Wszelkie uwagi mile widziane.
Przy wprowadzaniu poprawek, będę wywalał stary plik z serwera, więc link "img" będzie już nieaktywny.
-
oczywiście, miał być czarnobiały, ale zeskanowałam go w kolorze a nie w czerni i bieli ;-) Trzeba by też zjednolicić ten szarawy owal. Po fakcie, czyli po narysowaniu Bodzia dotarło do mnie, ze bardzo dużo tuszu zejdzie na jego wydrukowanie... :/ no ale trudno...
Zdaje mi się, że lepiej (bardziej zrozumiale) będzie brzmiało pierwsze zdanie: "Zbieramy podpisy pod petycją przeciwko proponowanej przez Ministerstwo Środowiska liście gatunków rzekomo niebezpiecznych" - to chyba lepiej naswietla sprawe. Bo my chcemy dopiero zmiany wprowadzic - zmienić listę tych gatunkow. Tak chyba bedzie lepiej gramatycznie?
-
Chyba masz rację. Wprowadzę zmiany dziś wieczorem, może ktoś coś jeszcze wymyśli, a ja mam jeszcze kupę roboty.
PS. Masz jakieś informacje z "dobrze poinformowanego źródła"? ;-)
Uprawnienia umieszczania postów