-
Re: Podanie do MS ver. 4.8
Ok. Przeniosłem "listę" na koniec. Myślałem o zapisaniu w tej wersji papierowej tylko o poparciu znanych osobistości i instytucji, związanych z terrarystyką. Byłoby to niezależne od petycji w necie.
Zaraz idę do pracy, więc przemyślę sprawę. Wydaje mi się jednak, że zostajemy przy serwisie petycje. Jeśli na nic dodatkowo nie wpadnę, dziś ruszamy ze zbieraniem wpisów w necie. Natomiast dokument wysyłamy pocztą i mailem, gdy uzyskamy oficjalne wsparcie ze strony serwisów terrarystycznych, specjalistów i być może Ogrodów Zoologicznych (dopiszemy ich wtedy do listy).
Plan wstępny jest taki:
- Główny link do petycji umieszczam w poście na "Pajęczakach". Wrzucę tu wszelkie info dotyczące przyszłych planów i prośbę o wsparcie.
- Umieszczam linki do tego posta w innych działach. Mam nadzieję, że inni modzi ich nie usuną, bo będą off-topic (ale ważna jest sprawa). Nook umieści w widocznym miejscu (być może nad całym forum i na stronie głównej) link do posta o petycji.
- Forumowicze z innych serwisów, będą proszeni o umieszczenie w widocznym miejscu linka do tego posta, z prośbą o oficjalne wsparcie ich administratorów.
I pewnie coś jeszcze wymyślę. Tak to w tej chwili wygląda wg. mnie. A startować trzeba już dziś, bo trochę się sprawa rozwlekła.
-
Nic dodać nic ująć.
aaa....dodaj do petycji adres linka z podpisami i numery stron.
i trzeba podpisać autora,
i napisać pod patronatem www.terrarium.com.pl ?
i podać adres do korespondencji mailowy i "normalny"
i tcp może rozesłać informacje na mail do wszystkich forumowiczów
Warto zrobić "plakat - ogłoszenie " ,żeby każdy mógł wydrukować i wywiesić /sklepy,hurtownie,giełdy,i wszędzie/
zweryfikuj pomysł
>np.rysunek pająka< PODPISZ PETYCJE DO MINISTRA >a tu skorpiona<
z uśmiechem
Petycja wyraża sprzeciw przeciwko próbie rozszerzenia listy zwierząt niebezpiecznych na gatunki niegrożne, od dawna hodowane przez terrarystów w Polsce i prośbę do ministerstwa o nie powiększenie listy o nowe gatunki.
Pełny tekst petycji do wglądu....?
podpis
daj mi swój email do mnie brukom@wp.pl i gg 8084970
cholera spaliłem garnek
-
Ok. Dopiero wróciłem.
Mój mail: darkraptor@poczta.onet.pl
Będę dostępny dopiero za jakieś 2-3 godziny. Postaram się uwzględnić wszystkie pomysły.
-
Ok.
Autor (autorzy?) petycji będą w dokumencie. Przy petycji elektronicznej będą tylko moje dane (wymóg rejestracji).
Współtwórcy petycji powinni się wpisać, nie mam wszystkich danych (i powinni wyrazić zgodę na ich udostępnienie). Tyczy się to na 100%:
Mantida (opis skorpów), Maikardaaion'a (opis skolopendr), Baku (opis ptaszników).
Oraz zapewne autorów znaczących poprawek: dr Robert, CRIMSON (a jak), bachus, ponczos, Jaca, Awikularia. Jeśli kogoś pominąłem, przepraszam, przypomnijcie się.
Plakat pewnie byłby fajny, ale tym powinien zająć się ktoś lepiej obdarowany zdolnościami artystycznymi (np. Double świetnie rysuje).
Pełny tekst, bez rarowania, zawieszę na swojej stronce.
Podpis na początku petycji chyba wystarczy?
Heh... szkoda garnka :-/
-
mam na myśli adres linka z podpisami na petycja.pl
Np; Podpisy pod petycją znajdują się ; /.www.......petycja.pl..../
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podpis pod petycją widzę tak;
.................................................. .......................
Z poważaniem
Dariusz Kucharski wraz z zespołem tcp.
-Dlatego chciałem by był patronat tcp/zawsze to jakieś stowarzyszenie a nie "nikt"/
-lub coś podobnego , ewentyalnie wyszczególnić "zespół" w podpisach.
Double ok widziałem jej rysunki są extra. Tylko tekst?
Kiedy zamieszczasz tekst? pytam bo wartoby obejżeć jeszcze całkowicie końcową wersję i opublikować ją np. w "na każdy temat" , żeby potem nie było jakiś pretensji.
-
Re: Podanie do MS ver. 5.0
Wysłałem wstępne dane na www.petycja.pl, czekam teraz na mail potwierdzający.
Chyba przyda się też podpis współautorów. Zwłaszcza, że niektórzy włożyli znacznie więcej pracy w obecną wersję niż ja.
Rzeczywiście można dać taką wersję, może nawet "zespół TCP", bo są tu i modzi i "userzy - weterani".
W załączniku jest "najostatniejsza" wersja tekstu petycji.
-
Gotową/ podpisaną ,z datą itp- zapietą/ opublikujesz dziś na tcp?
Double nie ma na gg wyśle jej sms by tu zerknęła
-
Mam już gotową. Tylko kliknąć na www.petycje.pl i rusza maszyna. Zaczynam wtedy robić posty na tcp i piszę do Nooka.
Jeśli nie ma już problemów, mogę za 5 minut startować :-)
-
No to ja sie wpisuje Znaczy sie wyrazam zgode na udastepnienie moich danych Imie i nazwisko i miasto mam w profilu, co trzeba wiecej to napisze.
Mam jeszcze taka mala propozycje. Z calym szacunkiem dla pracownikow ministerstwa, pismo mimo ze zawierajace samo meritum jest zbyt naukowe i szczegolowe... Po konsultacjach z ludzmi, ktorzy mieli na koncie pozytywne rozpatrzenia tego typu pism uzyskalem pare rad nad technicznym rozplanowaniem dokumentu. Część ogolna powinna byc na poczatku (tutaj wszystkie poczatkowe oraz koncowe linijki, bez szczegolow dotyczacych poszczegolnych grup zwierzat). Natomiast czesc szczegolowa ze wszystkimi opisami powinna sie znalezc na samym koncu, w formie zalacznika, tak samo jak literatura. Wtedy na pierwszy rzut oka bedzie widac o co nam chodzi, jakie sa ogolne powody. No a dalej bedzie czesc szczegolwa, niejako potwierdzajaca razem z naukowa bibliografia.
To tylko moja sugestia mala. Dokument juz i tak wyglada super
Co do podpisow, mysle ze nie bylo by problemu powolac pare komorek. Nefralgiczne punkty polskiej terrarystyki takie jak Warszawa, Ślask, Krakow, Wroclaw, odrobine zaangazowania mieszkancow tamtych regionow i miast i ostateczny termin zlozenia petycji z podpisami do organizatora (chyba na Ciebie wypadlo Dark :P). Ile sie zbierze tyle bedzie. Reszta tak jak piszecie, na stronie www bylo by super.
A i tak uwazam ze oprocz wysylki elektronicznej dobrze by bylo aby ktos z mieszkancow stolicy zawital bezposrednio do ministerstwa i oddal pismo z potwierdzeniem odbioru...
-
Przed umieszczeniem ostatecznego tekstu opublikuj go może na forum, żeby nie było jakiś pretensji
Uprawnienia umieszczania postów