Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 147

Wątek: Podanie do MS ver. 4.8

Dark Raptor
    Guest

Re: Podanie do MS ver. 4.8

Ok. Można chyba zastosować ten serwis:

http://www.petycje.pl/

CRIMSON
    Guest

.Cytat z tego serwisu" Podanie adresu e-mail jest niezbędne do weryfikacji osoby podpisującej petycję lub wpisującej komentarz. Ten sam adres może być użyty tylko raz i jest równoznaczny ze złożeniem jednego podpisu lub komentarza."

nie sądzisz, że ograniczy to mocno ilość podpisów.

Dark Raptor
    Guest

Nie bardzo widzę jak. Każdy wpisuje się teoretycznie raz. E-mail funkcjonuje jak podpis. Więc chyba nie stanowiłoby to problemu.
    A w razie czego, niektórzy mają kilka skrzynek.

CRIMSON
    Guest

Tak, ale jest mnóstwo osób nie mających komputera, nie mówiac o mailu.
    Co z nimi?
    Za pomocą mojego kompa podpisałoby się kilkanaście osób, niestety nie mam tylu skrzynek.
    Szkoda by było stracić te głosy.

Dark Raptor
    Guest

hmmm... to jeśli znasz (lub ktoś inny zna) jakiś dobry serwis z petycjami, to niech wpisze tu adres.

PS. Jeszcze nie miałem kontaktu z Mantidem, więc nie mam dokładnych namiarów na MŚ i kiedy będzie można składać osobiście petycję. Wysyłanie pocztą i mailem tekstu petycji nastąpi po uzgodnieniu tych adresów. Mam nadzieję, że z elektroniczną petycją ruszymy może nawet dziś (jeśli tylko odpowiedni serwis się znajdzie).

CRIMSON
    Guest

Dark Raptor
    Guest

Hmmm... widzę spore zainteresowanie.

Sprawdziłem net. Nie znalazłem nic ciekawego. Serwis który podałem jest chyba najczęściej wykorzystywany przez różne organizacje (przy założeniach poszukiwania, które wybrałem).
    Nie wiem jak, ale wtej chwili wydaje mi się, że jest to jedyne sensowne wyjście.

Jak na razie nie miałem większego odzewu ze strony osób którym wysłałem maile z prośbą o pomoc. Wiem, że w ZOO odebrali list, ale na razie nie wiem z jakim skutkiem. Zostawiłem im namiary na siebie.

Nadal nie mam dokładnych namiarów do kogo w MŚ-ie powinna dochodzić korespondencja.

heh... jak tak dalej pójdzie, strzelę sobie w łeb (na szczęście nie mam z czego, poza wiatrówką)

Dark Raptor
    Guest

hmmm... znalazłem takie info (w kwestii adresów):

---------------------------------------
    Biuro Dyrektora Generalnego
    e-mail: Biuro.Dyrektora.Generalnego@mos.gov.pl

Ogólne zadania komórek organizacyjnych Ministerstwa.

Do zakresu działania Biura Dyrektora Generalnego (BDG) należy zapewnienie bieżącej obsługi Dyrektora Generalnego Ministerstwa, w szczególności:
    (...)prowadzenie i koordynacja zadań w zakresie skarg i wniosków(...)
    ----------------------------------------
    Departament Ochrony Przyrody
    e-mail: Departament.Ochrony.Przyrody@mos.gov.pl

Akurat Ci przygotowywują listy.
    -----------------------------------------

To mogłyby być adresy na które wysyłamy petycję mailem.

No i pozostaje kwestia wysyłania petycji listownie. To chyba powinno iść bezpośrednio na adres MŚ. Czyli jak wcześniej podawałem:

Ministerstwo Środowiska
    ul. Wawelska 52/54
    00-922 Warszawa

Kwestia czy trzeba dopisywać do kogo petycja ma być skierowana.

Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie, proszę o wsparcie.

CRIMSON
    Guest

Hmmmmm .....tacy ludzie
    tak jak pisałem są ferie
    A co Nook na to, gadałeś z Mantidem i Ziu?
    Nie można tego umieścić na tcp.? bez podawania maila .Z danych widoczne by było tylko imie nazwisko i miasto, a reszta danych niewidoczna/ dokładny adres i pesel/

Pomyślałem,że przydałaby się wersja skrócona do wywieszenia w sklepach hurtowniach na giełdzie w Łodzi itp,

Dark Raptor
    Guest

Nook załatwi "uwidocznienie" linka.
    Z Mantidem nie miałem kontaktu.
    Co do Ziu, to powiedziałem mu, że jak będę miał jakieś dokładniejsze info, to może się zgadamy (ale z tego co wiem, ma pracę).

Na TCP wyglądałoby to standardowo, czyli zwykły post z wpisami. Problem w tym, że jeśli miałby tam dojść ktoś nowy (z zewnątrz), musiałby się rejestrować przez forum.
    Tym samym odpadły by też kwestie PESEL'u i adresu.
    Raczej nic innego w tym momencie nie wchodziłoby w rachubę.

Dlatego wydaje mi się, że jednak www.petycje.pl stanowią najlepszą (najbardziej profesjonalną) opcję. Niestety nie znalazłem innych tego typu serwisów w necie.

Uprawnienia umieszczania postów