Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 147

Wątek: Podanie do MS ver. 4.8

ziu
    Guest

Re: Podanie do MS ver. 4.8

SIema no ja chetnie pomoge jak bedziecie zalawtiali to w godzinach po 16 bo niestety pracuje do tej godziny najwyzej moge zwolnic sie troszke wczesniej i chetnie pomoc.

Pozdrawiam.

CRIMSON
    Guest

Re: No to startujemy?

Nie załamuj sie......."trzeba napierać'

Jeszcze w kwestji tekstu;
    " Gatunki te znajdują się już od wielu lat w krajowych hodowlach i zostały dość dobrze poznane, zarówno pod względem behawioru jak i potencjalnych zagrożeń dla hodowców."

napisał bym -..i zostały bardzo dobrze poznane.- /inaczej podważa to wiarygodność autora, zbytnia skromność/

i jeszcze

''8).Nasza znajomość obecnej sytuacji polskiej terrarystyki pozwala nam sądzić, że nowe prawo może stać się martwe. Trudno oczekiwać, że setki, może tysiące osób, ''

napisałbym; Trudno oczekiwać , że tysiące osób /niema co poddawać w wątpliwość, że są nas tysiące, też zbytnia skromność.

Myślę, że trzeba napisać do kogo ma być skierowana, oraz do informacji i poparcia np.Departament Ochrony Przyrody itp

A nie możnaby tego zrobić tak jak ankiety, bez rejestracji..........boję się,żeby przez
    maile nie odpadła połowa głosów

CRIMSON
    Guest

aaaaa............. przydałby się tytuł petycji by na pierwszy"rzut oka" było widać, o co chodzi

Dark Raptor
    Guest

Ok. Uwzględniłem poprawki. Dzięki.

Mam pomysł z tą ankietą. Można zastosować skrypt jakiejś księgi gości.

Można się na niej wpisać z imienia i nazwiska, wrzucić swój mail (jeśli konieczne), dopisać miasto i tyle.
    Niestety dodatkowych info (jak PESEL itp.) się nie umieści. Teoretycznie może dojść jeszcze do tego mały komentarz (choć ze względu na zaciętość hodowców, obawiałbym się tego ;-)

Witrówkę na razie odłożyłem... ;-)

CRIMSON
    Guest

A nie można tego zrobić tak jak ankiety bez rejestracji?
    Obawiam się, że przez te maile odpadnie połowa głosów.

I jeszcze w kwestji tekstu;
    jest " Gatunki te znajdują się już od wielu lat w krajowych hodowlach i zostały dość dobrze poznane, zarówno pod względem behawioru jak i potencjalnych zagrożeń dla hodowców.
    napisałbym ..zostały bardzo dobrze poznane../nie ma co podważać swojej wiarygodności/

i jeszcze
    "8). Nasza znajomość obecnej sytuacji polskiej terrarystyki pozwala nam sądzić, że nowe prawo może stać się martwe. Trudno oczekiwać, że setki, może tysiące osób, "
    napisałbym Trudno oczekiwać, że tysiące osób, /przecież są nas tysiące nie?/

CRIMSON
    Guest

no tak ,ale wtedy można przepisać książkę telefoniczną

Dark Raptor
    Guest

Hmmm... wyglądałoby to mniej więcej w tym stylu (oczywiście wygląd i dane zależą od serwisu na którym się księgę założy i indywidualnych ustawień).
    http://www.ksiegi-gosci.info/ksiega.php?admin

Co do tytułu...

"Petycja dotycząca proponowanych zmian na liście gatunków niebezpiecznych dla życia i zdrowia człowieka"? (tak z głowy)

CRIMSON
    Guest

albo
    "Petycja w sprawie listy gatunków niebezpiecznych dla życia i zdrowia człowieka"?
    albo jeszcze krócej.

Najlepiej imię , nazwisko ,miasto i niewidoczny pesel.
    Nook nic nie poradzi?

Dark Raptor
    Guest

Ok. Wprowadziłem poprawki. Dodałem stronę (przed literaturą) na którą wpiszemy serwisy i "autorytety" (nie wiem jak zatytułować takie osoby) wspierające naszą akcję.

Co do ankiety na TCP, wątpię by było to możliwe (Nook ma wątpliwości). Nie zapominaj, że do pisania na forum, konieczna jest rejestracja, a do niej mail chyba też jest konieczny. W sumie na jedno wychodzi. W tym wypadku wygrywa "księga gości", bo nie wymaga rejestracji itp. Widziałem petycje w necie w tym stylu:

imię, nazwisko, miasto, komentarz (np. info o wpisującym się)

Ale nie wiem jaką mają "siłę przebicia". W tym wypadku jedynym warunkiem jest dostęp do netu.

Alternatywą jest przygotowany pod petycje serwis (jak podany wcześniej www.petycje.pl), ale tu już konieczny jest mail. Trudno mi zdecydować. Przy odpowiednim rozreklamowaniu akcji, raczej nie obawiałbym się o frekwencję na petycji.

CRIMSON
    Guest

zatytułować np.
    Petycje wspierają;
    1.........
    2.........

1000..........

Jeszcze można to zrobić na zasadzie ankiety
    Czy popierasz petycje...................? najprościej.

Księga gości jest mało wiarygodna poza tym ktoś to musi na bieżąco weryfikować.
    Pewnie zostanie na www.petycje.pl

Dobrze się zastanów.

Uprawnienia umieszczania postów