-
Re: No to startujemy?
Wysłać ?? Lepiej osobiście złożyć .Poza tym telewizja ewentualnie radio, trzeba nadać sprawie rozgłos,opublikować w gazecie.Chętnie pomogę.A podpisy?
-
Podpisy chyba trudno byłoby zorganizować. Potrzebne byłyby komórki w różnych niastach w Polsce. Myślałem o czymś bardziej scentralizowanym, np. coś w stylu strony WWW z zostawianiem danych, które wystarczyłyby odpowiednim instytucjom za uznanie ich za prawdziwe (nie znam aspektów prawnych takiego przedsięwzięcia).
Oczywiście złożenie petycji osobiście byłoby najlepsze, jak pisał Mantid, z pokwitowaniem odbioru. Może dałoby się zrobić jakąś delegację w Wawie (w sumie jest nas trochę) i złożyć petycję na ręce ministra. Tu nie czuję się zbyt kompetentny, jeśli chodzi o organizację, jeszcze nie "bawiłem" się w takie sprawy.
Co do mediów... nie wiem jak można byłoby podsunąć taki kąsek. Oni raczej woleliby pisać o nas jako "średniogroźnych wykolejeńcach" trzymających zabójcze bestie w mieszkaniach.
-
Złożyć żaden problem / mogę po Ciebie podjechać/
Bez podpisów w jakiejś formie pisma nie ma.Nie jesteśmy związkiem
oficjalnym/równie dobrze Kowlski może pisać/Ciekawe jak zebrać podpisy?
Do mediów warto zadzwonić i pogadać.
??
-
Hmmm, co do petycji dobrze byłoby zorganizować jeszcze jakieś osoby np. Mantid, Ziu i kto by się jeszcze zgłosił. (Ja w każdym razie jeszcze dziś leżę powalony grypą). Poniedziałek chyba byłby dobry, zwłaszcza, że są już wtedy ferie.
Co do podpisów... hmmm... szkoda, że nie ma w Wawie dużej giełdy, może wtedy nie byłoby problemu z organizacją. Bo raczej średnio mi się widzi stworzenie listy, napisanie gdzie się zgłaszać i czekanie na chętnych do wpisu. A pozostaje jeszcze kwestia innych miast (we Wrocku i Poznaniu, chyba nie mieliby większych problemów).
Jeśli chodzi o media, nie mam w tej chwili kontaktu. Chyba, że wysłanie maili do redakcji?
-
Ja mam całą zimę ferie, dopasuje się do Ciebie
Mantida znam,myślę, że nie będzie problemu.Ziu jako moderator mógby reprezentować terrarium.com.p
Co do podpisów myslę, że sprawę trzeba załatwić przez internet - tylko jak?
Do mediów trzeba podzwonić.Spróbować?
-
Nie ma sprawy.
Tak jak pisałem. Można stworzyć jakąś stronę WWW, gdzie ludzie wpisywaliby swoje dane. Optymalna byłaby taka, gdzie widać byłoby przy dostępie z zewnątrz tylko nazwiska, ale zostawiano by np. PESEL, może adres itp. Ale musiałoby to być zrobione tak, by nie naruszać ustawy o danych osobowych itp. Niestety mój poziom webmasterstwa nie należy do najwyższych. Tu przydałaby się jakaś pomoc.
Co do mediów, niektórzy terraryści mieli już kontakt z TV i prasą ;-)
Może byliby w stanie odświeżyć kontakty.
-
/niestety ja też nie mam o tym pojęcia/Webmaster poszukiwany trzeba dać ogłoszenie, chyba, że ktoś się zgłosi.
Double jest medialna i miała wywiad dla jakiejś gazety, rok temu,/chyba się zgodzi?/
Przydało by się oficjalne poparcie terrarium.com.pl ,terrarystyka.com.pl, Pst,i ewentualnie innych organizacji i osób.
Reasumując podpisy i poparcie wydają się być najważniejsze.?
-
Wiadomo, że optymalne byłyby listy papierowe, z indywidualnym podpisem. Jednak jak pisałem, zorganiowanie czegoś takiego to poważny problem. Może taka lista w sieci miałaby jakieś znaczenie, nie wiem.
Hmmm... nie wiem jak mogłoby wyglądać "oficjalne popracie" naszych serwisów terrarystycznych. Jakieś dopisy do listy w stylu:
"Petycję wspierają internetowe serwisy terrarystyczne: (tu wymienić)" + podpisy adminów?
W sumie to należałoby zatrudnić Renatkę Beger. W końcu ona potrafi złożyć takie ogromne listy, bez pomocy osób (nie)zainteresowanych. ;-)
-
Internetową liste podpisów można wydrukować, no problem, albo jako załącznik do petycji podać adres strony z podpisami.
Oficjalne poparcie, tak jak napisałeś jest ok
-
Tak. Właśnie o to chodzi, ale pozostaje problem co z danych wolno opublikować w internecie, by nie złamać prawa dotyczącego danych osobowych (i za dużo nie pokazywać osobom nieupoważnionym) i jednocześnie by osoby te były możliwe do "identyfikacji" i uznania przez organ przyjmujący taką listę.
Niestety w tych sprawach jestem zielony, więc myślę, że powinien się tym zająć ktoś kompetentny.
Uprawnienia umieszczania postów