Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: zaswiadczeni9e o urodzeniu prosze o wypowiedz znawcow !!!

dee jay
    Guest

Re: zaswiadczeni9e o urodzeniu prosze o wypowiedz znawcow !!!

bT_PrzemO ile za 1 szt

bT_PrzemO
    Guest

wiec na podstawie tego dokumentu moge sprzedawac moje pajaki wiec moje pytanie brzmi czy musze je rejestrowac aby je sprzedawac ... czy ten papier mi wystarczy aby sprzedac wlasnie to co mam .. wiem ze moge juz sprzedawac moje smithi ale czy musze je rejestrowac ... ... a co do oplat to byly znaczki oplaty skarbowej w wysoksoci ok 5 zl .. 2 takei znaczki na wniosek i oswiadczenie jak skladalem do powiatowego .//Przemek

bT_PrzemO
    Guest

Czyli jak ktos bedzie chcial kupic smithi mam zrobic ksero tego dokumentu i napsiac na nim numer i ewentualnie imie i nazwisko wlasciciela do ktorego trafia pajak czy wystarczy samo ksero dokumentu wraz z numerem ktory to jest ... //Przemek

dr Robert
    Guest

Nie jestem alfą i omegą , ale ja bym prowadził jakąś dokumentację hodowlaną. Według mnie w Polsce teoretycznie powinno wystarczyć ksero czegoś takiego z kolejnym numerem dla każdego kupującego i oraz jego nazwiskiem i adresem na takiej kopii. A sobie bym to odnotowywał, żeby się nie czepili, ze na jeden papier 10 tys. pająków sprzedałeś. Oczywiście jeśli masz tego dużo i masz duże zyski to trzeba hodowlę zarejestrować i rozliczać się z urzędem skarbowym, ale to sprawy ekonomii, a nie ochrony przyrody. Było o tym niedawno w jakimś wątku i wszystko było wyjaśnione, więc szukaj. Ja bym tak robił, ale każdy odpowiada za siebie.

dr Robert
    Guest

Widzę zresztą, ze watek gdzie jest mowa o płaceniu podatków Ty zakładałeś.

bT_PrzemO
    Guest

Re: zaswiadczenie o urodzeniu prosze o wypowiedz znawcow !!!

ja tylko pytam a co do pajakow to powiem ze to mala liczba ... chce sie pozbyc tego ... to ok 50 sztuk smithi... i tak tez zrobie ksero ---numer imie i adres kupuajcego na zaswiadczeniu ..! //PRzemek

bT_PrzemO
    Guest

a w razie czego zarejestruje pajaki ... dziekuje za odpowiedzi .. reszte doczytam na stronach pst //Przemek

bT_PrzemO
    Guest

temat uwazam za zamkniety reszte doczytam na stronach pst a admina prosze o skasowanie tego posta o ile taki istnieje na tym dziale :| //Przemek

dee jay
    Guest

dlaczego chcesz by go skasowali? niech sobie inni też poczytają.

bT_PrzemO
    Guest

okeY

Uprawnienia umieszczania postów