Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 115

Wątek: Wstępna wersja dokumentu o "niebezpiecznych"

Dark Raptor
    Guest

Re: Wstępna wersja dokumentu o "niebezpiecznych"

Mam nadzieję, że coś uda się jeszcze ustalić. Mantid pisał, że ma materiały z czasów jego "wojowania" z MŚ. Może uda się coś z tego skompilować razem z tym dokumentem.

Jeśli uda się złożyć to w całość (a mam taką nadzieję), najlepiej jeszcze w tym tygodniu (tu moja nadzieja jest trochę mniejsza), to damy ten dokument wszystkim, by wysłali go mailem/pocztą do MŚ. Każdy powinien namówić jak najwięcej osób, by przynajmniej wysłały e-maila.
    Też nie mam największej nadziei, że może to coś gruntownie zmieni, ale kto wie?
    Jeśli zrobi to każdy, kto jest/był aktywny na forum, to "brać terrarystyczna" może coś zdziała :-)

Heh... jak na wyjątkowo cynicznego pesymistę zaczynam myśleć odrobinę pozytywnie.

Zastanawiam się ponownie nad stroną www ze zbieranymi danymi popierających protest (coś takiego, jak było w sprawie rozszerzenia otuliny w BPN). Tylko nie wiem jakie są prawne aspekty dot. "informacji niejawnych" (jakie dane trzeba i można zebrać), no i ktoś powinien zrobić to WWW. +linki do stronki ze wszystkich portali i homepage'ów. Jakoś to będzie ;-)

Baku
    Guest

dokładnie - w ilości siła - ja tak to od początku widze - jako protest ,,, nie musza mi odpowiadać byle by wzieli pod uwage ,,,

ja myśle - jutro ostatni dzień pracy nad projektem i zaczynamy słać listy !!! gorszy lepszy - byle szybko i duzo !!!

Dark Raptor
    Guest

1. Radzę poczekać na propozycje Mantida. Niestety w mailu nie doszły do mnie załączniki z jego propozycjami. Mam nadzieję, że wrzuci je tu na forum.

2. Nadal są braki w pewnych grupach zwierząt. Nie wiem, czy nie "powalczymy" w wersji ostatecznej tylko nad ptasznikami.

3. Pewnie coś jeszcze znajdę, ale muszę się przespać z tym pomysłem. Mam nadzieję, że jutro uda mi się urwać wcześniej z roboty, więc będę koło 15.00.

4. Lepszy jest lepszy, niż gorszy. Byle szybko, byle dużo :-)

robert.p.
    Guest

Patrze,czytam,podziwiam.Dark,jestes naprawde niezły-potrafisz przelac na papier to co inni potrafią tylko pomyslec-od razu widac ze nie z byle kim mamy do czynienia.Baku -szczery podziw za zapał i dązenie do osiągniecia celu,cała reszta tez niezle-super pomysły i swietna postawa.Ale chyba zdajecie sobie sprawe ze to jak Termopile-zryw godny podziwu ale bez znaczenia?Zaraz pewnie odezwą sie głosy ze po co pisze jak nic nie wnosze itp.Powiem tak-to wszystko dotyczy mnie osobiscie,jak z wiekszosc z was mam zwierzeta ktore na tej liscie bedą,to moja sprawa tak samo jak wasza.Tyle ze ja niestety nie wierze ze to cokolwiek zmieni,w kraju gdzie zdanie jednostki jest niczym a słowo urzędasa zza biurka jest prawem.Popieram te starania, moge sie podpisac sto razy,a i tek wiem ze to nic nie zmieni.Były wnoszone kontrpropozycje do stanowiska Salamandry np ze strony sląskich organizacji terrarystycznych -p.Brachaczek i wiele innych ogólnie szanowanych osób-i co to dało?Nic bo nikogo,ale to nikogo to nie interesuje a najlepiej to by było zeby wszystkiego zakazac-wtedy byłoby prosciej dla Rządu,Panstwa i Narodu>Dlatego popieram inicjatywe ale szczerże mówiąc nie wierze w powodzenie.Czekam tylko kogo pierwszego zamkną w pudle za pająki?
    he,he w koncu wkrótce mam spotkanie z prokuratorem.I szczerze mówiąc wcale sie tego nie wstydze-bo nie mam czego.
    Pozdrawiam Robert

Baku
    Guest

ja powiem inaczej ,, nie siej fermentu bo popsujesz - na zale przyjdzie czas puzniej ,, narazie nie ma czasu na pesymizm ,,,

nazekać jeszcze zdązymy a narazie sprubujmy to zrobić co juz zaczeliśmy ...

Dark Raptor
    Guest

Re: V 2.1e

Ok. To jeszcze po ostatnich poprawkach. Złapałem parę błędów i nieścisłości.

Teraz idę kimać.
    Zobaczymy co nam jeszcze Mantid wysmaży, sklejamy całość i robimy masakrę.

Do usłyszenia.

robert.p.
    Guest

Dobra ok. masz racje,moze zbyt pesymistycznie mysle .Działanie jest pozytywne i takie napewno pozostanie.W każdym razie zjednoczy srodowisko i to tez jest wazne.Zresztą nigdy nie pisałem ze nie popieram-tylko ze nie wierze w skutecznosc.To duza rożnica ale istotna.Podpisze sie pod wszystkim co ma sens nawet jesli to tylko Samosierra,Termopile i Reduta Ordona razem wzięte.
    Pozdrawiam Robert

dr Robert
    Guest

Wystarczy porównać propozycje PST, Śląskiej Grupy Terrarystycznej i tej "dzikiej" wersji internetowej, aby zauważyć, że duża część propozycji szczególnie w gadach została w rozporządzeniu uwzględniona. Nie było to więc pisanie "na Berdyczów". Tylko pająki miały pecha, ponieważ ich w propozycjach ministerstwa nie było, a dorzucili je inni.

Baku
    Guest

Re: V 2.1e

skasuj skorpy i inne - jak ktoś napisze to dodamy .. jak nikomu nie zalezy to zapomnijmy

miejscee na podpis .. daj na prawo ... i konczymy zabawe - publikujemy 2 wersje - a) z jenym miejscem na podpis - dla leniwych i b) z paroma wykropkowanymi miejscami dla tych co chcą pozbierać podpisy ...

piszemy posta i z listami i zeby ludzie słali do MŚ i piszemy do władz portalu z proźbą o zarekalamowanie .. ja robie baner na stronach u siebie i pisze proźbe do paru innych stron ,, ( postaram sie jutro ale nie obiecuje _ )

Zibi
    Guest

Hodowcom gadow sie udalo, nam tez sie uda! Fajna inicjatywa, nawet jesli sie nie uda, to zjednoczy terrarystow, a to jest najwazniejsze.

Uprawnienia umieszczania postów