-
Re: Wstępna wersja dokumentu o "niebezpiecznych"
Ok. Dodałem literaturę Awikularii.
To jak na razie najnowsza wersja dokumentu. Jak ktoś widzi jeszcze jakieś możliwości doszlifowania go, dalszych poprawek, piszcie.
-
ZACZNIJMY MOZ WKONCU TO WYSYŁAĆ !!
mija tydzień za tygodniem a najwazniejsza częsć lezy ,, juz jest ok ,, terzeba zacząś wysyłać ! - takie jest moje zdanie ..
-
Re: ZACZNIJMY MOZ WKONCU TO WYSYŁAĆ !!
Chopaki , pismo wspaniałe , nawet starym dałem do poczytania , tylko mam jedną uwage... Może nie piszcie co ten jad robi z człowiekiem po ukąszeniu :
"...dorosłej osoby ograniczają się do następujących - gorączki, wymiotów, znacznej opuchlizny okolicy miejsca ukąszenia, zaburzeń równowagi oraz skurczów mięśni. "
Wystraszycie ich tylko ;PP
-
potrzymuję moją opinię, ze nalezy czekać dopóki ministerstwo oficjalnie nie opublikuje swojego stanowiska ... nie mieliśmy jak dowiedzieć się oficjanie o postuloanych zmianach... w ten sposób mozna się zbłaźnić... list jest gotowy i to najważniejsze.
-
ale jak wejdzie rozporządzenie to będą musieli je zmienić a to moze potrwać o ile zachce im sie od nowa do tego siadać ///
no ale ja moge poczekać ostatecznie ...
-
Jak będzie już opublikowane rozporządzenie to obawiam się, że takie listy mogą być mało przydatne. Na pewno nikt się nie rzuci, aby je natychmiast zmieniać bo przyszło 5, 10 czy nawet 50 listów "pajęczarzy". To zbyt banalny powód aby zmieniać już wydane rozporządzenie. Ja uważam, że "teraz albo nigdy". Nie wiem dokładnie jaka jest procedura, ale wydaje mi się, że konsultacje się skończyły ponad pół roku temu. Ale decyzja należy do wysyłających.
-
Wydaje mi się, że rzeczywiście jest to chyba już dobry moment na wysyłanie.
Niech się wypowie reszta osób biorących udział w redagowaniu tego dokumentu.
Jeśli mamy większość, zakładamy topic i ruszamy z akcją.
-
Ja co prawda nie przyczyniłem się zbytnio do redagowania dokumentu, ale uważam że wysłać powinno się teraz!! Mantid ma rację, ale większym złem wydaje się wysłanie po wejściu ustawy w życie - wtedy to możemy sobie czekać i czekać na jakąkolwiek reakcję do usr.... śmierci. Gratuluję Wam naprawdę dobrej roboty!! Teraz zostaje już tylko nadzieja.. )
-
Myślę, że nie ma na co czekać. Jak projekt przejdzie to będzie za późno, teraz i tak startujemy z nienajlepszej pozycji, ale może coś się jeszcze uda osiągnąć "rzutem na taśmę". Jeśli mój skromny wkład w przeredagowanie wstępnej wersji daje mi głos, to chyba mamy większość "ZA".
-
ok, jak chcecie to wysłajcie... mam nadzieje ze moj wklad sie na cos przyda... jsli moge co poradzic to wysylajcie poleconymi lub jesli macie taka mozliwosc zawieźcie osoboscie i poproscie o pokwitowanie przyjecia na kopii.
Uprawnienia umieszczania postów