Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 115

Wątek: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

Baku
    Guest

Re: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

niebyło ale mogą być ,, lepiej zasypać ich listami na wszelki wypadek niz potem płakać

jw73 zobacz post SD AS

mantid ,, jak to wejdzie to będzie zapuźno

Baku
    Guest

niebyło ale mogą być ,, lepiej zasypać ich listami na wszelki wypadek niz potem płakać

jw73 zobacz post SD AS

mantid ,, jak to wejdzie to będzie zapuźno

kaarol
    Guest

Re: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁA

Już cos znalazłem trzeba zadzowinić do kogoś z głebszych zrodeł:
    http://www.mos.gov.pl/1telefony_i_adresy/index.shtml
    tylko nie wiem do kogo moze nacie osoby z tamtej listy to moznaby było sie cos dowiedziec.

kaarol
    Guest

http://www.mos.gov.pl/telefony/cgi-bin/search.cgi
    tu jest moje wyszukanie z departamentu ochrony przyrody ale do kogo sie zwrócić. ??
    A wysle majla do wszystkich o informacje w sprawie gatunkow które maja byc zakazane

mlody944
    Guest

ELO!!!
    Postaram sie jakos zalatwic konkretne podanie!!!Zapytam sie tez mojego brejdaka co mozna zrobic i czy zna kogos kto moze cos doradzic albo zrobic.Baku bede sie odzywal na gg

kaarol
    Guest

Dobra narazie skleciłem coś takiego :
    Dzień dobry

Pisze ten e-mail w sprawie nowej ustawy, która ma wejść. Chciałbym prosić państwa
    o to abyście przesłali mi dokładniejsze informacje o gatunkach pająków, które maja
    być zakazane w hodowli. Jeśli to możliwe prosiłbym o podanie telefonu do osoby,
    która tworzy lub bierze udział przy pracy nad tą ustawą. Proszę o telefon dlatego , że
    chciałbym się dowiedzieć więcej o całej tej ustawie czy poprawkach to ustawy, która
    weszła wcześniej w życie.
    Jednocześnie pragnę się zapytać dlaczego terraryści z całej Polski dowiadują się o nowej
    ustawie ostatni i nie są spytani o zdanie. Jak wiedzą państwo dobrze, to tylko terraryści
    potrafią ocenić, które gatunki są groźne dla człowieka i są zbyt agresywne by mogły być
    dopuszczone do hodowli. Dzięki naszej wiedzy, która nie pochodzi tylko z książek, można
    śmiało stworzyć nową ustawę, która będzie bezpieczna dla środowiska oraz jednocześnie
    będzie zadowalająca dla terrarystów.
    Również prosiłbym bardzo o wysłanie wiadomości do administratorów stron:

- www.terrarium.com.pl
    - www.terrarystyka.com.pl
    W celu stworzenia nowego newsa oraz przesłania całemu gronu terrarystów nowych
    informacji o nowej ustawie. Jednocześnie proszę o szybka odpowiedz lub jeśli wiadomość
    został wysłany pod zły adres, podanie prawidłowego adresu osoby, która będzie mogła mi
    podać dokładniejsze informacje.

i wysłałem do :
    Departament ochrony przyrody:
    Wlodzimierz.Bobrzyk@mos.gov.pl, Jan.Chodziutko@mos.gov.pl,Halina.Cze...cka@mos.gov.pl, Tomasz.Czujkowski@mos.gov.pl, Agnieszka.Dalbiak@mos.gov.pl, Maria.Derlukiewicz@mos.gov.pl, Piotr.Dobrzynski@mos.gov.pl, Bozena.Bartak@mos.gov.pl, Bozena.Haczek@mos.gov.pl, Adam.Jawinski@mos.gov.pl, Helena.Kaminska@mos.gov.pl, Joanna.Kaminska@mos.gov.pl, Zygmunt.Krzeminski@mos.gov.pl, Stanislaw.Kucharski@mos.gov.pl, Aleks.Kuczorra@mos.gov.pl, Andrzej.Langowski@mos.gov.pl, Krzysztof.Lissowski@mos.gov.pl, Magdalena.Mikitiuk-Ziolek@mos.gov.pl, Arkadiusz.Nowicki@mos.gov.pl, Wanda.Olech-Piasecka@mos.gov.pl, Dariusz.Piechowski@mos.gov.pl, Joanna.Pijanowska@mos.gov.pl, Karolina.Powalka@mos.gov.pl, Jolanta.Rodziewicz@mos.gov.pl, Malgorzata.Rudzinska-Sajdak@mos.gov.pl, Joanna.Rybak@mos.gov.pl, Teresa.Stolarska@mos.gov.pl, Joanna.Strzelecka@mos.gov.pl, Ryszard.Suminski@mos.gov.pl, Emmanuel.Thiry@mos.gov.pl, Agnieszka.Twarog@mos.gov.pl, Krystyna.Wojciechowska@mos.gov.pl, Malgorzata.Wozniak@mos.gov.pl, Barbara.Zbiegieni@mos.gov.pl, Krystyna.Wojciechowska@mos.gov.pl, Marta.ZAK-Wolynko@mos.gov.pl,

kaarol
    Guest

cztery osoby chyba zmieniły mail bo ie doszedł

Baku
    Guest

dowiedzieliśmy sie tylko w pierwowzorze nie było napisane o pająkach a o gadach głównie a ponoć teraz dodali pająki - w tym problem

nie trzeba było pisać bez uzgodnienia ale zobaczymy - moze cos z tego będzie ..

robert.p.
    Guest

tak czytam i troche mnie to bawi. Ale i płakac mi sie chce.Chyba nie myslicie ze ktos przejmie sie opinią terrarystów?U nas prawo stanowi sie zza biurka i zaden buc z ministerstwa nie przejmie sie tym co napiszemy.Nie mieszkamy w Szwecji tylko w Polsce i tu nikt nie zwarza na opinie ludzi tylko pisze prawo tak zeby było prosto ,łatwo i przyjemnie.Pisac sobie mozna a i tak oni posłuchają nie terrarystow tylko np Salamandry bo za nami nie stoi nic a za nimi Kasa z Unii.Moge sie podpisac nawet i 100 razy pod społeczną listą a i tak nic to nie zmieni i połowe naszych zwierzakow trzeba bedzie do ZOO oddac.Moze wy jako młodsi wierzycie ze społeczne protesty cos zmienią ale ja zawsze powiem-w naszym kreju to nierealne!!!!No ale probowac mozna.Moze kiedys ruszymy z posad bryłe swiata

ponczos
    Guest

To wszystko zaczyna przypominać paranoję.. *****!! Gdzie ja żyję??

Nie ma innego wyjścia, jak robić cokolwiek. Przynajmniej "przyjmie" się "przepisy" ze świadomością że co się dało to się zrobiło!! W miarę możliwości oferuję swoją pomoc.

Uprawnienia umieszczania postów