Ponoćmają zakazać paru gatunków pająków jako zwierząt niebezpiecznych !!

najbzdurniejsze w tym jest ze to mają być mn aphanopelmy , pamphobeteusy i pare innych - sick...

trzeba cos zrobić , jest nas durzo więc mamy szansie coś zdziaać ...

moja propozycja jest taka ,,, napiszmy wspulnie jakieś uzasadnienie sensowne , ubierzmy to w słowa i wyślijmy do MŚ ..

na osobe będzie to koszt nadania listu czyli symboliczna złotóweczka a moze o pomóc " ocalić" hobby

argumenty z mojej strony :
1) Nie jest znany nauce przypadek zgonu po ugryzieniu JAKIEGOKOLWIEK ptasznika , jedyne doniesienia to plotki w których gatunek nigdy nie został oznaczony i wszystkie te plotki dotyczą śr naturalnego nie chodowli ,
2) pająki są spokojne - i nawet bardziej agresywne gatunki nie śpieszą sie do konsania ,,,
3) pająki pozostają w terrariach w których maja stworzone odp warunki , więc nawet w przypadku ucieczki nie przerzyją w naszym klimacie przez co nie stwarzaja zagrorzeniia dla osób postronnych ..
4) wymienione na liście gatunki są bardzo popularne w chodowlach i ich liczbe mozna szacować w dziesiatkach tysięcy a dotej pory nie było przypadków " tragicznych " z udziałem pająków

jakmacie więcej to piszczie ,, przydał by sie terz ktoś kto napisze potem to w formie podania ( nie mam talentu do pisania :] )

Ps : To jest naprawde powarzna sprawa !! musimy sie za to wziąść !! bo inaczej będziemy potem płakać ... więc prosze o nielekcewarzenie tego tematu !!