Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 115

Wątek: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

jw73
    Guest

Re: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

Maikardaaion napisał(a):

> jw, liste ta otrzymalem od ministerstwa, wczesniej otrzymal ja
    > Wiciu Borkowski, napisz do niego jezeli Mantid i ja nie
    > jestesmy wystarczajaco wiarygodnymi zrodlami. Jest to projekt
    > ktory bedzie wkrotce obowiazywal.

A to zmienia postać rzeczy.

Obcy
    Guest

a tak z ciekawosci to co trzeba wedugł tych co takie fajne przepisy wymyslaja zrobic z zwierzętami jak sie juz posiada, a oni sobie je wpiszą na taką liste ?

ziu
    Guest

Niestety jest to nastepna ustawa ulatwiajaca zycie urzednikom, ale w praktyce to bedzi to wygladalo moim zdaniem tak jak z "groznymi" psami, nitk tego nie bedzie sprawdzal co mamy w oprzedach jak napisal Rober p. jedynie moga ukrucic handel tymi okazami ale jak ktos bedzie chcial to i tak zdobedzie. Moze i dobrze mniej "malolatow" bedzie posiadalo "grozniejsze" ptaszniki.

Pozdrawiam.

Obcy
    Guest

no ale skolopendr szkoda takie fajne robaczki

jw73
    Guest

Obcy napisał(a):

> a tak z ciekawosci to co trzeba wedugł tych co takie fajne
    > przepisy wymyslaja zrobic z zwierzętami jak sie juz posiada, a
    > oni sobie je wpiszą na taką liste ?

Do kibla. ;-)
    Właśnie to jest w tym najciekawsze. Co zrobią z taką ilością posiadanych już pająków. Wszystkie ZOO w Polsce nie dadzą rady tego przyjąć. Może wprowadzą jakieś licencje lub rozgraniczenia wiekowe dla posiadaczy.

jw73
    Guest

Może Ministerstwo wyśle pająki do kraju pochodzenia.
    Już widzę jak w Kenii czy Mozambiku się ucieszą jak przyślemy im z 5000 murinusów. ;-)

ziu
    Guest

a wierzysz ze ktos odda pajaka do Zoo?? ;-] nie rozmieszaj mnie jw. Ja swoich napewno nie oddam. Nie ma szans co mnie jakas ustawa, musieli by mi sila zabrac. Nie po to tyle sie meczylem ze zbieraniem, zeby ktos sobie je dostal za darmo i pokazywal innym za pieniadze.

Pozdrawiam.

dr Robert
    Guest

Ustawa nie pozwala na żadne licencje ani rozgraniczenia. Rzeczywiście "pajęczarze" przespali jak była o tym mowa bo takich tekstów by nie pisali. Porównania z groźnymi psami jest nieudane bo tam jest tylko obowiązek zgłoszenia do rejestru, a tutaj już istniejąca ustawa mówi o całkowitym zakazie. Rozporządzenie nie może być z ustawą sprzeczne. Jeśli wprowadza się np. zakaz posiadania broni to po prostu trzeba taką broń oddać. Obawiam się, że podobnie będzie z ptasznikami. Myślę, że pomóc mogłyby tylko bardzo liczne protesty, bo jeśli już wejdzie to bedzie to trudno zmienić.

Baku
    Guest

przespali bo w projekcie nic nie pisało o ptasznikach .. :[

a teraz trzeba to napisac i ich zasypać listami - tak jak mówisz ... tylko ze wyglada na to ze nikomu nie zalezy aby to napisać ,, niewiem ja sie postaram ale z mojego pisania duzo dobrego nie wyjdzie :[

Juraviel
    Guest

jw. to nie jest śmieszne, jestem ciekawy jak sie będa dopierać jak to wejdzie w zycie pełną parą, co może pozamykaja fora o ptasznikach ? ludzie nie będa sie udzielać, bo będa brac namiary i przychodzic i brac siła, smieszne - postkomunizm się tutaj kryje.

Tyle łomotu wokół ofiar tsunami, tymczasem zapominamy o tym na czym zalezy nam najbardziej (zwierzętach)...(Tu Skagerrak napewno zadowolony)... Tyle łomotu wokół Auschwitz, tymczasem nie widzimy dzisiejszych doświadczeń jakie dzieja się na zwierzetach. Co ja będę mówił, wczoraj rozmawiałem z pewnym biologiem i pokazał mi pewną stronę http://empatia.pl/str.php?dz=75&id=241 <-zapraszam pod tego linka. A kiedy to obadacie i kogoś tknie, niech wejdzie na tą stronę http://www.piekno-bez-okrucienstwa.j...test/index.htm . Trzeba pamiętać o tych, którzy nie potrafią się bronić. Może to da niektórym do myślenia w jakim świecie żyjemy. Propaganda i mydlenie oczu niczym za PRL-u. Kiedyś pewien inteligentny i sprytny człowiek odpowiedzialny za propagandę Hitlera, pan Goebels powiedział "kłamstwo powtórzone 10 razy staje się prawdą"...

Uprawnienia umieszczania postów