Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 115

Wątek: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

Baku
    Guest

UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

Ponoćmają zakazać paru gatunków pająków jako zwierząt niebezpiecznych !!

najbzdurniejsze w tym jest ze to mają być mn aphanopelmy , pamphobeteusy i pare innych - sick...

trzeba cos zrobić , jest nas durzo więc mamy szansie coś zdziaać ...

moja propozycja jest taka ,,, napiszmy wspulnie jakieś uzasadnienie sensowne , ubierzmy to w słowa i wyślijmy do MŚ ..

na osobe będzie to koszt nadania listu czyli symboliczna złotóweczka a moze o pomóc " ocalić" hobby

argumenty z mojej strony :
    1) Nie jest znany nauce przypadek zgonu po ugryzieniu JAKIEGOKOLWIEK ptasznika , jedyne doniesienia to plotki w których gatunek nigdy nie został oznaczony i wszystkie te plotki dotyczą śr naturalnego nie chodowli ,
    2) pająki są spokojne - i nawet bardziej agresywne gatunki nie śpieszą sie do konsania ,,,
    3) pająki pozostają w terrariach w których maja stworzone odp warunki , więc nawet w przypadku ucieczki nie przerzyją w naszym klimacie przez co nie stwarzaja zagrorzeniia dla osób postronnych ..
    4) wymienione na liście gatunki są bardzo popularne w chodowlach i ich liczbe mozna szacować w dziesiatkach tysięcy a dotej pory nie było przypadków " tragicznych " z udziałem pająków

jakmacie więcej to piszczie ,, przydał by sie terz ktoś kto napisze potem to w formie podania ( nie mam talentu do pisania :] )

Ps : To jest naprawde powarzna sprawa !! musimy sie za to wziąść !! bo inaczej będziemy potem płakać ... więc prosze o nielekcewarzenie tego tematu !!

JeRy
    Guest

Re: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁAĆ !!

Pozatym Brachypelmy sa często mnożone w Polsce i ich importowanie nie jest opłacalne.

chrzanu
    Guest

pomysł moze dobry ale musiałoby się podtym podpisać naprawde ale naprawde wiele osób żeby w ogóle oni taki list przeczytali. ja oczywiście będe stał za wami.

kashex
    Guest

Przyłaczam sie do akcji , to jest poprostu glupie z ich strony ..........

SDY
    Guest

Nie ma problemu. Kazdy, jak sadze ma z 50 znajomych min, ktorzy tez maja znajomych itd. Proponuje pozbierac podpisy od wszystkich ktorzy zechca dac i przeslac to jednemu z forumowiczow, niech napisze postulat i sie to wysle z naprawdym sporym poparciem. Nie do konca orientuje sie jakto jest, ale dla uwiarygodnienia podpisow moznaby, jak na listach do komisji wyborczej, dac nastepujace rubryki: Imie Nazwisko, Adres, PESEL, Podpis. I niech ludnosc wypelnia!!

tosik
    Guest

Nie wszystkie brachypelmy maja raki samy jad....... tak samo... aphanopelmy... Niewiem czemu mają zakazać tych gatunków jak sa gatunki bardziej jadowite i niebezpiecznie i żadziej spotykane międzyinnymi : poecilotherie,haplopelmy,citharischiusy.... moje zdanie ;]

Archie
    Guest

Re: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁA

przylaczam sie do akcji tylko napiszcie odpowiednie podanie.

Baku
    Guest

niech kazdy wyśle swój list ze swoim podpisem - będzie łatwiej !! chyba ze masz ziomków którzy sie podpiszą to terz ok ,, zbierz ich i wyślij , ale najpierw musimy napisać podanie !!! i zato sie weźmy na początek

mantid
    Guest

Re: UWAGA !! LISTA ZWIERZĄT ZASTRZERZONYCH !! TRZEBA DZIAŁA

A skąd te informacje? Może poczekajmy, aż ukaże się rozporzadzenie Ministra w sprawie zwierząt niebezpiecznych....

Baku
    Guest

haplopelmy nie są niebezpieczne .. crawashyi terz nie jest ,, - to moje zdanie ,,
    prawda jest taka , nikogo nie zabiły i z nikogo kaleki nie zrobiły ,, niema powodu ich zakazywać ..

Uprawnienia umieszczania postów