Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: Komisariat policji

dr Robert
    Guest

Re: Komisariat policji

Warto poczytać ten rozdział ustawy, bo podejrzewam, że ewentualna sprawa będzie głównie na podstawie polskiego, a nie unijnego prawa (tam zresztą nie ma sankcji - to sprawa każdego kraju). A w polskiej ustawie jest wyraźnie wyróżnione za jakie wykroczenia i przestępstwa się każe popełniane świadomie, a za jakie nieświadomie. Jeśli nie ma w polskiej ustawie zakazu kupna (sprawdzałem, ale może niedokładnie, ale na miejscu osób z kłopotami sprawdziłbym to 10x) to choć kary raczej nie będzie to może być przepadek pająków (jest to przedmiot przestępstwa) - ustawa mówi w jakich przypadkach jest konfiskata. Chyba każdy umie czytać.

ironkapela
    Guest

Nie rozbrajaj mnie. Ciekawe od kiedy ludzi za kupno kilku pajakow ciagaja po sadach. Moge sie zalozyc ze pojdzie, spisza zeznania, on oczywiscie powie ze nie pamieta od kogo kupowal, i tyle. Podziekuja mu i juz wiecej sie do niego nie odezwa.

ironkapela
    Guest

Panie Robercie wydaje mi sie pajaczkow nie skonfiskuja bo beda sie brzydzic. Pozatym nawet gdyby skonfiskowali to co by z nimi zrobili?? Znajac szybkosc dzialania polskiego sadownictwa to pajaki dawno zdarzyly by sie rozlozyc i wyparowac zanim doszlo by do sprawy

dr Robert
    Guest

Oj, mogą skonfiskować. Przyjadą wtedy z panem/panią z zoo i on/ona je zabierze w depozyt sądowy czyli do zoo.

ironkapela
    Guest

A o tym to nie pomyslalem Ale mysle ze nie beda podejmowac tak drastycznych srodkow w sprawie dotyczacej kilku pajaczkow Pozdrawiam

X_v_X
    Guest

Jeżeli kupował na allegro wszystko jest do sprawdzenia, a tym burkom z Policji bardziej chce się uganiać za głupotami niż załatwiać poważne sprawy.
    A jeżeli popełniłeś przestępstwo, które nie kwalifikuje się na mandat, to prędzej czy później wezwanie na sprawę przyjdzie choćby za 3 lata...

... POLICJA WRÓG NUMER JEDEN..

ironkapela
    Guest

Zanim przyjdzie wezwanie na sprawe to sprawa ulegnie przedawnieniu

X_v_X
    Guest

Nie wiem po jakim czasie sprawa ulega przedawnieniu, ale bardzo możliwe...

jw73
    Guest

Jeśli było to przed 1 maja 2004 r., a jak piszesz to prawie rok temu, to nie masz się czym martwić. Powiedz prawdę i już.
    Coś mi się jednak wydaje, że musiało to być w tym "gorącym okresie" czerwiec i lipiec tamtego roku. Mam rację ? Inaczej nikt by się nie czepiał.

madOx
    Guest

dr Robert dzieki za info

Uprawnienia umieszczania postów