Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: Komisariat policji

DAAMOOK
    Guest

Re: Komisariat policji

Coz nie wszystkie aukcje na allegro z brachypelmami sa zle.
    Sam kupilem jakies 2 miesiace temu 4 brachypelmy albopilosum z papierami.

tomi666
    Guest

nie zapomnij tylko mój drogi o jednym - skoro nie wolno ich sprzedawać (bez zaświadczeń oczywiście) to co za tym idzie (i było mase razy wałkowane na forum) nie wolno ich kupować - to też jest wtedy przestępstwo!

jak masz ochote po poczytaj też ten wątek - http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1923&t=1923

tomi666
    Guest

No i bardzo dobrze, że jesteś już po! Gliniarz nie skłamał mówiąc, że odpowiadasz jako świadek! Z tym jak to napisałeś „dążeniem do oskarżonego” to chodziło o to, że kupując pająka popełniłeś przestępstwo, ale zrobić Ci będą mogli dopiero coś, gdy założą oddzielną sprawę, ale do tego to jeszcze dużo wody (w klozecie) upłynie. Prokuratura na szczęście nie jest w tych sprawach zbyt wyrywna, bo to dla nich nowość.

Baku
    Guest

sprawa jest ostro śmierdząca ... ale nie sądze aby coś z tego powodu ci zrobili .

x ray
    Guest

dobrze jest tak zeznawać aby nie pogrążyc tez kogoś ..czyli sprzedajacego ...wiem ze kazdy mysli o własnym tyłku ale warto zachować zimną krew i pomysleć o całosci sprawy ,czyli tych co sprzedaja ...nawet drobnymi nieprzemyslanymi zeznaniami mozna naprowadzic na slad ,lub podwazyc wczesniejsze zeznania ....analiza wczesniejszych sytuacji i zeznań powinna pomóc co dalej robic .....

jw73
    Guest

Zawsze można mieć nadzieję, że Sąd oprze się (powinien) na art. kk:
    Art. 1.
    § 2. Nie stanowi przestępstwa czyn zabroniony, którego społeczna szkodliwość jest znikoma.
    § 3. Nie popełnia przestępstwa sprawca czynu zabronionego, jeżeli nie można mu przypisać winy w czasie czynu.

Art. 29. Nie popełnia przestępstwa, kto dopuszcza się czynu zabronionego w usprawiedliwionym błędnym przekonaniu, że zachodzi okoliczność wyłączająca bezprawność albo winę; jeżeli błąd sprawcy jest nieusprawiedliwiony, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary.

Art. 30. Nie popełnia przestępstwa, kto dopuszcza się czynu zabronionego w usprawiedliwionej nieświadomości jego bezprawności; jeżeli błąd sprawcy jest nieusprawiedliwiony, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary.

JurijG
    Guest

No to ja mam jeszcze fajniej. U mnie panowie w niebieskich kaftanach zrobiły nalot dzisiaj. Zeby bylo śmieszniej ja bylem w szkole, a przed smerfami wystepowal mój starszy. Z tego co wiem to papa smerf najpierw sie wbił do domu a potem kazal pokazac gdzie jest pająk. Starszy jak ta najwna owieczka pokazal pajączka (b. smithi). Przesluchanie mam 1 lutego i do tego czasu pajak ma nie zginąć (śmierć, ufo, niewyjaśnione zaginięcie). Równiez kupowałem na allegro (lipiec) i bylem wtedy zielony co do przepisów. Na allegro widnieja 2 pajaczki, ja mam jednego (1 dla kumpla kupiłem). Na szczescie, a moze nie szczescie jestem niepełnoletni. A co ja mam w takim razie zrobić?

tomi666
    Guest

mozesz chuchac i dmuchac na pajaczka, podawac mu do jedznie uspione swierszcze byleby tylko nic u sie nie stalo... bo to jest dowod rzeczowy
    kazdemu to mowia, wiec zadnych rewelacji nie uslyszales.
    dziwi mnie tylko fakt, ze Tobie jako kupujacemu robili przeszukanie. jako klient powines raczej byc tylko wezwany na swiadka, no chyba ze policjant chcial sie upewnic, ze pajaka masz faktycznie.

JurijG
    Guest

Gdybym to ja był w domu to bym ich w zyciu nie wpuscil. Niech mi go tylko spróbuja zabrać to poodkręcam im koła od poldków :P Dziwi mnie fakt ze maja robic pajaczkowi badania :? ale i tak go nie wezme, wkoncu sami mówili ze ma mu sie nic nie stac bo bede miec kłopoty, a na dworku taka pogoda ze sie biedak odmrozi, jak go chca to niech sami sie po niego przejada :P

tomi666
    Guest

nie wiem co by dalo Twoje stawianie sie... dzwonilem ostatnio do oficera prasowego w moim miescie i dowiedzialem sie, ze policja moze wejsc do mieszkania nawet bez nakazu, jesli istnieje uzasadnione przekonanie o tym, ze jest popelniane przestepstwo.
    skoro sami do Ciebie przyszli i wiedzieli czego szukaja, to przeslanki mieli i cos mi mowi ze nakaz tez...
    a jakie to niby badania maja mu robic? ogladac go chca pod lupa, czy moze wyslas salamandrze do ekspertyzy

Uprawnienia umieszczania postów