-
Re: Ratujcie!!!
Moja odpowiedz i zdanie znasz.
jasne ze trzeba na pajaki ktore snajduja sie na liscie a sa to wszystkie pajaki z gatunku Brachypelma oraz gatunki takie jak: Aphonopelma Albiceps, Aphonopelma Pallidum i Brachypelmides Klaasi.
I to wszystko !!!
Jezeli chodzi o te gatunki 3 to ciezko je zdobyc wiec raczej nikt o nie nie pyta i sprawa jest z glowy ale jezeli chodzi o Brachypelmy to praktyczkie kazdy hodowca hodujacy pajaki je ma badz od nich zaczynal i mial z nimi stycznosc, a na ich posiadanie trzeba miec papiery.
I podejzewam, ze kazdy kto te pajaki mial to je zarejestrowal chyba ze byl glupi albo leniwy i mu sie nie chcialo jak byla mozliwosc zalatwienia tego tematu do konca pazdziernika 2004 roku, i nikt przy rejestracji sie o nic nie pytal skad je masz i wogole.
A teraz tyle pajakow z gatunku Brachypelma jest bez papierow jak to jest ???
Pewnie sa nielegalne !!!
A sie dziwia ludzie jak moga byc pod ochrona skoro ich tyle jest Np albopilosum, byc moze wlasnie sa z przemytu poniewasz jest ich bardzo duzo do sprzedania i nie ma na nie zadnych papierow !!!
garo
-
Ja mam pytanie jeśli kupilem Kędziora od hodowcy 2 miechy temu muszę mieć na niego papiery??:| Rozumiem że w razie rozmnażania muszę mieć na młode ale czy na dorosłe(rodziców) tez??
-
Przepraszam, ale zdecydujcie się w końcu. Czy dokumenty, o których mówicie są potrzebne do hodowli, a co za tym idzie handlowania Brahypelmą ? Czy też do samego posiadania tegoż pajączka trzeba mieć ten papierek ? Dla mnie różnica pomiędzy handlem, a samym tylko posiadaniem jest zasadnicza. Proszę więc o odpowiedź.
Ola
Uprawnienia umieszczania postów