-
Argus Zoo -Geant Gdansk
Bedac w Geant w Gdansku wstapilem do sklepu zoologicznego. To co zobaczylem to mna wstrzasnelo:/ Legwany bez UV, za to z duzym promienikiem ze te biedaki siedzialy na ziemi bo mialy zacieplo, jedzenie zeschniete (wczorajsze?), Agama Blotna na piasku ze zaschnieta miseczka na wode, Legwan obrozny zletka wychudzony takze brak UV, Babka ktora brala go na rece wciskala kit ze jest oswojony [niemial juz sily uciekac] (to nie kot, pies czy papuga zeby oswajac!!!), Legwan Czarny takze bez UV, Gekon Lesny z Gekonem Lamparcim w ciasnym terrarium i to bez mozliwosci schowania sie przed swiatlem, jedyne co maja to korzen i wyschnieta miseczke po wodzie i to na piasku, Waz Koralowy w pustym terrarium. Waz Zbozowy cienki jak olowek z Boa Constriutorem w jednym terrarium. Ciekawe czy jeszcze ta zbozowka jest tam czy ja juz boa zjadl? Waz Zbozowy okolo 1,2m dlugosci z Wezem Mahoniowym w duzym terra za to ich bazsenik wygladal jak szambo:/ (fuuu). Co do pajakow to jest tam Ptasznik Czerwonokolanowy i Ptasznik Kędzierzawy lecz ich warunki nie sa duzo lepsze jak wiekszosc zwierzakow. Maja cholernie sucha ziemie ze az woda sie niechce wchlaniac, a takze zwolki swierszczy. Jest tam piekna jaszczurka Tarczowa okreslona jako Teju okolo 30-35cm w terra. 50x35x30 bez UV i zadnej mozliwosci schowania sie, terrarium jest odsloniete z kazdej strony i siasiaduje ze Szyszkowcami (jak jedno je to drugie patrzy i na odwrot). Byl tam kiedys tez kameleon uszasty ktory mial UV na terrarium i to 2,0 (srawdzilem) dla pozorow. Ciekawe co sie z nim stalo? bo nie wygladal wtedy jak go widzialem zachwycajaco. Ciekawe czy te zwierzaki maja CITES? Babki ktore tam pracuja nie wygladaja na wtajemniczone w terrarystyke, bo gadajac ze "legwan to jak pies i moze chodzic po mieszkaniu i nie jest klopotliwy bo zywi sie jedynie owocami i warzywami" to nie swiadczy chyba dobrze:/ Byl kiedys tam koles w dlugich wlosach z kolczykami i musze powiedziec ze mnie zaskoczyl jak na sprzedawce. Dos dobrze mowil i potrafil doradzic jak zrobic terrarium. Jesli chodzi o wyposarzenie tego sklepu w sprzet terrarystyczny to jest troche ale ceny nie zbyt niskie.
Kolejny sklep ktory nalezy omijac! Ladny i duzy wybor ale... szkoda zwierzatek((
-
Re: Argus Zoo -Geant Gdansk
Potwierdzam wszystko - byłam w tym sklepie jedyne co zapamietalam dobrze to ten sprzedawca - opisywany przez Ciebie - w długich wlosach - Doradził mi UV i jak zrobic terra - POMÓGŁ nam bezinteresownie rowniez w innej sprawie Był bardzo miły i do tej pory utrzymujemy kontakt
Warunki zwierzeta miały okropne!! Ja zapamietalam kamka uszastego bez UV mial slaba i na szybie polozona(((- w ciasnym terra i z jedna galazka!!!!Oprocz tego ok 8 legow w jednym terra Ogolnie dział terrarystyka był godny pozałowania
Pozdrawiam
-
Kameleon_ napisał już wszystko o tym sklepie.. samą prawde, też często bywałem w tym skepie (ale jeszcze niejest tragicznie, widywałem gorsze warunki) ceny tam mają wygórowane i niedouczonych sprzedawców(wyłączając tego pana w długich włosach ). Kiedyś pewna pani prubowała mi wcisnąć że barchypema albopilosum to pająk nadrzewny ) hehe. Pająki mają sucho nawet bardzo i mają już czyste odwłoki zero włosków!! ehh... skep godny pożałowania !!! niewato tam zwieżaków kupować no chyba że ktoś ma dużo kasy i dobre serce to niech kupuje i niedaje trzymać w takich warunkach. To tyle z mojej strony.
-
Z pewnoscia nie ma tam dobrych warunkow dla niektorych zwierzakow ale tez i nie ma w tej chwili zadnej alternatywy w Gdansku dla tego sklepu...
-
mozecie rzucic ulice, godziny otwarcia czy telefon z kierunkowym?
-
heh.... tak sie składa ze ja też mieszkam w Gdańsku i już nie raz miałem styczność z tym sklepem.... kobieta mi doradzała dla smithiaka piasek dla legow i wogule... warunki straszne a jeszcze ten czerwonokolanowy co u nich jest i kosztuje chyba 500zł to samiec a kobieta mówi ze samica..... fajjjno...
-
Ja częst bywam w tym sklepie , warunki są pożałowania gpodne , tylko ten pan , któwy pracował kiedyś w osiedlowym sklepie zoo na morenia zna sie na rzeczy . Tylko od jakiegoś czasu nie mogę na niego trafić ;( Co jest , czyżby tam już nie pracował ?
-
........w takich dużych sklepach zoologicznych drażni mnie gromadzenie wielkiej ilości gatunków, podczas gdy czasami nie wiadmo jak hodować danego zwierzaka aby czuł się w miarę szczęśliwy.....
Uprawnienia umieszczania postów