-
Argus Zoo -Geant Gdansk
Bedac w Geant w Gdansku wstapilem do sklepu zoologicznego. To co zobaczylem to mna wstrzasnelo:/ Legwany bez UV, za to z duzym promienikiem ze te biedaki siedzialy na ziemi bo mialy zacieplo
, jedzenie zeschniete (wczorajsze?), Agama Blotna na piasku ze zaschnieta miseczka na wode, Legwan obrozny zletka wychudzony takze brak UV, Babka ktora brala go na rece wciskala kit ze jest oswojony [niemial juz sily uciekac] (to nie kot, pies czy papuga zeby oswajac!!!), Legwan Czarny takze bez UV, Gekon Lesny z Gekonem Lamparcim w ciasnym terrarium i to bez mozliwosci schowania sie przed swiatlem, jedyne co maja to korzen i wyschnieta miseczke po wodzie i to na piasku
, Waz Koralowy w pustym terrarium. Waz Zbozowy cienki jak olowek z Boa Constriutorem w jednym terrarium. Ciekawe czy jeszcze ta zbozowka jest tam czy ja juz boa zjadl? Waz Zbozowy okolo 1,2m dlugosci z Wezem Mahoniowym w duzym terra za to ich bazsenik wygladal jak szambo:/ (fuuu). Co do pajakow to jest tam Ptasznik Czerwonokolanowy i Ptasznik Kędzierzawy lecz ich warunki nie sa duzo lepsze jak wiekszosc zwierzakow. Maja cholernie sucha ziemie ze az woda sie niechce wchlaniac, a takze zwolki swierszczy. Jest tam piekna jaszczurka Tarczowa okreslona jako Teju okolo 30-35cm w terra. 50x35x30 bez UV i zadnej mozliwosci schowania sie, terrarium jest odsloniete z kazdej strony i siasiaduje ze Szyszkowcami (jak jedno je to drugie patrzy i na odwrot). Byl tam kiedys tez kameleon uszasty ktory mial UV na terrarium i to 2,0 (srawdzilem) dla pozorow. Ciekawe co sie z nim stalo? bo nie wygladal wtedy jak go widzialem zachwycajaco. Ciekawe czy te zwierzaki maja CITES? Babki ktore tam pracuja nie wygladaja na wtajemniczone w terrarystyke, bo gadajac ze "legwan to jak pies i moze chodzic po mieszkaniu i nie jest klopotliwy bo zywi sie jedynie owocami i warzywami" to nie swiadczy chyba dobrze:/ Byl kiedys tam koles w dlugich wlosach z kolczykami i musze powiedziec ze mnie zaskoczyl jak na sprzedawce. Dos dobrze mowil i potrafil doradzic jak zrobic terrarium. Jesli chodzi o wyposarzenie tego sklepu w sprzet terrarystyczny to jest troche ale ceny nie zbyt niskie.
Kolejny sklep ktory nalezy omijac! Ladny i duzy wybor ale... szkoda zwierzatek
((
-
Re: Argus Zoo -Geant Gdansk
Potwierdzam wszystko - byłam w tym sklepie jedyne co zapamietalam dobrze to ten sprzedawca - opisywany przez Ciebie - w długich wlosach - Doradził mi UV i jak zrobic terra - POMÓGŁ nam bezinteresownie rowniez w innej sprawie Był bardzo miły i do tej pory utrzymujemy kontakt
Warunki zwierzeta miały okropne!! Ja zapamietalam kamka uszastego bez UV mial slaba i na szybie polozona
(((- w ciasnym terra i z jedna galazka!!!!Oprocz tego ok 8 legow w jednym terra Ogolnie dział terrarystyka był godny pozałowania
Pozdrawiam
-
Kameleon_ napisał już wszystko o tym sklepie.. samą prawde, też często bywałem w tym skepie (ale jeszcze niejest tragicznie, widywałem gorsze warunki) ceny tam mają wygórowane i niedouczonych sprzedawców(wyłączając tego pana w długich włosach
). Kiedyś pewna pani prubowała mi wcisnąć że barchypema albopilosum to pająk nadrzewny
) hehe. Pająki mają sucho nawet bardzo i mają już czyste odwłoki zero włosków!! ehh... skep godny pożałowania !!! niewato tam zwieżaków kupować no chyba że ktoś ma dużo kasy i dobre serce to niech kupuje i niedaje trzymać w takich warunkach. To tyle z mojej strony.
-
Z pewnoscia nie ma tam dobrych warunkow dla niektorych zwierzakow ale tez i nie ma w tej chwili zadnej alternatywy w Gdansku dla tego sklepu...
-
mozecie rzucic ulice, godziny otwarcia czy telefon z kierunkowym?
-
heh.... tak sie składa ze ja też mieszkam w Gdańsku i już nie raz miałem styczność z tym sklepem.... kobieta mi doradzała dla smithiaka piasek dla legow i wogule... warunki straszne a jeszcze ten czerwonokolanowy co u nich jest i kosztuje chyba 500zł to samiec a kobieta mówi ze samica..... fajjjno...
-
Ja częst bywam w tym sklepie , warunki są pożałowania gpodne , tylko ten pan , któwy pracował kiedyś w osiedlowym sklepie zoo na morenia zna sie na rzeczy . Tylko od jakiegoś czasu nie mogę na niego trafić ;( Co jest , czyżby tam już nie pracował ?
-
........w takich dużych sklepach zoologicznych drażni mnie gromadzenie wielkiej ilości gatunków, podczas gdy czasami nie wiadmo jak hodować danego zwierzaka aby czuł się w miarę szczęśliwy.....
Uprawnienia umieszczania postów