Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: na wszystkie ptaszniki

chudy
    Guest

na wszystkie ptaszniki

ja już nie rozumiem czy na wszystkie ptaszniki trzeba ,ieć papiery czy tylko na b.

koleś
    Guest

Re: na wszystkie ptaszniki

Tylko na Brachypelmy

wienio
    Guest

na wszysatkie Brachypelmy i dwie Aphonopelmy: albiceps i pallidum

papaj
    Guest

już nie trzeba na bezkręgowce (zostały wyłączone z załącznika), ale niestety ktoś na niewiedzy hobbystów zarabia i wcale nie ma zamiaru głośno tego powiedzieć, tak że jesteśmy skazani na rejestracje powyższych pajączków i nietylko bo inaczej nikt ich od nas nie kupi.

Awikularia
    Guest

Papaj, dziecko drogie, nie myl rejestracji z lista CITES, bo to calkiem dwie rozne rzeczy. Ptaszniki zostaly wylaczone z rejestracji, ale jezeli sie je chce sprzedawac, trzeba miec dokumenty potwierdzajace urodzenie ich w niewoli (oczywscie chodzi tu o Brachypelma ssp. i Aphonopelma albiceps). CITES jest potrzebny do wwozu badz wywozu zwierzecia poza kraje UE. Zaden hodowca nie ma mozliwosci wystawienia dokumentu CITES - to tak, jakbys robil domowym sposobem paszporty...

tasiemiec
    Guest

mam cos takiego :

"orzeczenie lekarsko - weterynaryjne
    powiatowy lekarz weterynarii w Sremie dzialajac na podstawie art. 61 ust. 4 pkt 2 ustawy o ochronie przyrody z 16.04.2004 potwierdza urodzenie w hodowli przez (......) , zgodnie z dokumentacja rejestracyjna nr (....) z 14.11.2003 Starosty Sremskiego okolo 250 sztuk pajaka Brachypelma albopilosa."

moge sprzedawac czy nie te pajaki????

newneo
    Guest

mozesz

dr Robert
    Guest

Sprzedawać możesz, ale z kopią tego dokumentu i sądzę, że każda kopia powinna przez sprzedającego numerowana kolejnymi liczbami.

Ploplek
    Guest

Zgadza się. Mój pajączek jest 184 z 304 urodzonych.

Uprawnienia umieszczania postów