Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Rejestracja hodowli

coolary
    Guest

Rejestracja hodowli

Witam,

Wreszcie po kilku wizytach w PIW udało mi się zarejestrować hodowlę węzy. Przydzielono mi numer ewidencyjny na którego podstawie będą wydawane dezycje dopuszczenia do obrotu w kraju urodzonych u mnie węzy. Na początku nie bardzo wiedzieli jak to zrobić ale po kilku wykonanych przy mnei telefonach do MOŚ oraz głównego IW w Warszawie coś udało się ustalić.

Baku
    Guest

Re: Rejestracja hodowli

ile zapaciłeś ?? mugłbyś dokładniej ?? płacisz zus co miesiac ??

stopa
    Guest

Baku chyba pomyliles z dzialalnoscia gosp.

Obcy
    Guest

Jakie sa tego korzysci??

coolary
    Guest

Nie płace ZUSu. Chodzi o sam fakt prowadzenia hodowli. Nie jestem traktowany jako podmiot gospodarczy. Rejestracja hodowli potrzebna jest do wydawania decyzji o dopuszczeniu rodzonych u mnie węży do obrotu w kraju. (na podstawie przydzielonego mi numeru identyfikacyjnego wydawane są dezyje).

wezyki
    Guest

a jak jest z mlodymi np boa jak ktos ma tylko weze zarejestrowane a nie ma zarejestrowanej hodowli??

coolary
    Guest

Rejestracja hodowli jest potrzebna TYLKO i wyłacznie do wydawania papierów na młode urodzone u Ciebie weze. W większości przypadków młode zwierzęta dostają papiery nawet jeżeli właściciel nie ma zarejestrowanej hodowli. Z tego co powiedziano mi w PIW warto jedak zarejestrowac hodowle poniważ przepisy ciągle sie zmieniają.

wezyki
    Guest

aha czyli ja mam na to jeszcze czas bo z citesowych to mlodych predko niebede mial

a mozesz przyblizyc koszty jakie poniosles

pozdrawiam

coolary
    Guest

Odbierałm decyzje o nadaniu mi numeru identyfikacyjnego oraz świadectwo urodzenia węży w sumie miałem znaczki skarbowe za 16zł.

Uprawnienia umieszczania postów