Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: zle traktowanie zwierzat w sklepach

Mieszany widok

:: batmex ::
    Guest

zle traktowanie zwierzat w sklepach

mam pomysl , nie wiem , czy to cos zmieni , ale nastepnym razem , kiedy bede w wiekszym sklepie (wawa) po prostu spisze co wg mnie jest nie tak, wydrukuje, pojde raz czy drugi az zastane kierownika i przekaze mu liste ( tak wiem , ze zostanie ona prawdopodobnie wyrzucona do kosza, ale jesli bedzie dostawal taka raz na jakis czas moze w koncu zwroci uwage na problem - tak wiem , optymista ze mnmie)

poniewaz sam mam kilka terra ze skorpami, w ktorych zachowuje wilg ok 80% wiem , ze jest mozliwe takie spryskanie przynajmniej raz na jakis czas , aby przednia scianka byla czysta , a poza tym co to za wysilek przejsc i przetrzec jedna szybe od wewnatrz (no chyba ze nie ma sie zdatnego do tego personelu)

pozdrawiam
    bat

CD/Tombik
    Guest

Re: zle traktowanie zwierzat w sklepach

Batmex ja kiedys chcialem podobnie zrobic... Cos takiego: spisac wszystko co maja źle a potem na stronie jakiejs zamiescic to i np taki naglowek: bledy popelniane przez sklep An...a Z...o w War....wie
    A potem natrabic o adresie strony wszedzie gdzie sie da

Po ile wy macie lat? Nie raz klijet nawtykal mi ze cos tam (nie odnosnie terrarystyki), byly straszenia ze dadza do gazety, a znalezlem tylko 1x na pl.rec. akwarium o moim sklepie [juz nie pracuje] Pozatym jak pojdziesz i nawtykasz sprzedawcy to tylko zepsujesz mu dzien bo on tylko tam pracuje i na gowno do gadania. Pisanie na str. inter. to tylko info. dla nas terrarystow i to tych ktozy przeczytaja! Wiec co mozesz tylko zrobic to grzecznie poprosic tego kto tam pracuje o to zeby np. wymienil wode zwierzakowi, zapalil UV, dal swierze jedzenie i inne. Nic sila nie zalatwisz i krzykiem. Kultury troche a swiat staje sie troche zyczliwiejszy, "Na chamstwo odpowiada sie chamstwem" Dobry cytat ale niesprawdza sie wszedzie:/

Pozdrawiam!
    Dawid
    Kameleon
    3City
    gg 1653654

Najlepiej po prostu nie kupować w tym sklepie. Oni z tego żyją jeśli odkryją że nikt u nich nie kupuje bo źle traktują zwierzęta (a nikt nie chce kupić chorego zwierzaka) to może siepoprawią. Problem w tym że jest dużo laików którzy i tak kupią.

nie kupować - owszem, ale najlepiej dać im do zrozumienia dlaczego. Czesto taka krytyka (nawet w formie listu ze znalezionymi błedami przyniesionego do sklepu) daje podstawe personelowi by coś zaczął działać (wymagać od pracodawcy). A najlepiej napisać taki właśnie list do właściciela, a nie sprzedawcy.
    Naprawdę, wielu sprzedawców nie moze zrobić wszystkiego co należy ze wzgledu właśnie na właścicieli (oszczedność) lub na braki we własnej wiedzy. Nikt nie może być specem od wszystkiego. Wiecej się zdziała miłą rozmowa i wytłumaczeniem dlaczego powinno być inaczej (argumenty, argumenty, argumenty) niż krzyki, ze jest źle. Poza tym taka dyskusja pozwoli poznać czy sprzedawca zna się na tym co robi czy bazuje jedynie na kilku kiepskich książkach, które kiedyś przeczytał

:: batmex ::
    Guest

opanuj sie , lat mam wystarczajaco duzo - o to sie nie martw
    sprzedawca od tego jest , by sie zajmowac zwierzakami w sklepie i to do niego nalezy odpowiednia czestotliwosc spryskiwania

przepraszam , czy masz klopoty z czytaniem ?? gdzie wspomnialem cos o chamstwie , i krzyczeniu na kogokolwiek
    nie mam zamiaru robic nic na sile , ani krzykiem , tylko przekazac moje sugestie na papierze

a to ze sprzedawcy nie chce sie ruszyc zza lady i troche zajac sie kilknastoma terrariami - na takierzeczy TRZEBA zwracac uwage , poniewaz wszystkie zwierzaki w takim sklepie sa na lasce , a czesciej na nielasce sprzedawcow

pozdrawiam
    bat

Uprawnienia umieszczania postów