Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kara

Kord1991
    Guest

Kara

Jeżeli policja by się dowiedziała ze ma ktoś weze i pająki bez zadnych papierów to jaka grozi kara?

Goblin
    Guest

Re: Kara

TAK...

redknee
    Guest

GOBLIN, jezeli chcesz sie wypowiadac na ten temat a wiesz cos o tym to pisz a nie tak jak to napisales" TAK... "

TAK to kazdy potrafi napisac

PS bez obrazy :P

Mefisto
    Guest

Poszukaj w archiwum.

młody
    Guest

tak z tego co wiem to zabieraja wszytkie pupile , kopa , kara grzywny a nawet wiezienie

nie wiem czy to prawda ale ja tam teraz zalapalem cykora:P

kamil_hools
    Guest

darujcie sobię rejestracie, ona jest niepotrzebna!!!!!!!!
    jak zarejestrujesz zwierzaka to oni mają na Ciebie już namiary i wtedy po jakimś czasie przyjdą żeby sprawdzić w jakich warunkach go trzymasz i im zawsze niebędzie to odpowiadały te warunki i Ci zabiorą zwierzaka !!

Goblin
    Guest

redknee pytanie jest tak skonstruowane że cóż można więcej powiedziec... co mam mu jeszcze powiedziec ?? jezeli pyta tylko o to czy jest kara....

dr Robert
    Guest

Czytaj Goblin pytania . On wcale nie pyta czy jest kara. Jeden wers,a przeczytać trudno .

Gdanszczanka
    Guest

oj Goblin...

dr Robert
    Guest

Grozi kara grzywny lub więzienia.

art.127 ustawy o ochronie przyrody:
    ...
    3) nie zgłasza do rejestru, o którym mowa w art. 64 ust. 1, posiadanych lub hodowanych zwierząt
    - podlega karze aresztu albo grzywny.

Znacznie poważniej traktowane jest oferowanie do sprzedaży, sprzedaż i zakup tych gatunków. Tutaj jest więzienie i to określone przez ustawodawcę. Mówi o tym art.128
    ...
    d) oferowanie zbycia lub nabycia, nabywanie lub pozyskiwanie, używanie lub wystawianie publicznie w celach zarobkowych, zbywanie, przetrzymywanie lub przewożenie w celu zbycia okazów określonych gatunków roślin lub zwierząt,
    ...
    - podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Uprawnienia umieszczania postów