-
Re: najazd policji cd.
Prawda Mariusz że oskarza prokurator a walka nie toczy się między salamandrą a podmiotem ale ktoś musiał podstawić polici przepisy i w jakiś odpowiedni sposób je zinterpretować aby oni potem coś zrobili w tej sprawie.salamandra działa pośrednio i można powiedzieć że to oni wygrali .A z sądami jest jak jest i nic tego nie zmieni
Mam w rodzinie prawnika i słyszę nieraz o odwołanich sprawach pozwach jak się tak przyjrzeć to co sprawa to inne orzeczenie a sprawy prawie identyczne.Przez cały czas intrygują mnie tylko te pająki nikt nie pisze konkretów jakie mu przedstawili & jeśli nie potrzeba rejestrować stawonogów i ryb Cites potrzebny jest tylko podobno jak za granicę chcę sprzedać , wiele osób chciało zarejestrować ptasznika i nie nożna było to o co biega w tym wszystkim.Na jakiej podstawie .Wypadku z ptasznikami nie było spora grupa osób po ugryzieniu odczówała tylko czasowy bul .Pacząc na to wszystko człowieka naprawdę może ponieść.Nie ma oficjalnej listy zabronionych ptaszników bo jak niby miała by powstać jeśli zebrali by ludzi konpetentnych w danej dziedzinie to ta lista by nie powstała albo profilaktycznie umieszczono by parę gatunków aby wilk i owca była cała .Więc o co im chodzi.W polsce co roku masa ludzi trafia do szpitala po ugryzieniu pszczoły wiadomo uczulenie .Ale nikt nie zamyka pasiek i bezpodstawnie niby ma podstawy wkracza ci do domu z nakazem i przeczepuje wszystko.
-
Zgadzam się z Awi! Męcz prokurature i gazete tez!!! Heh... w jakim kraju my żyjemy?? :| Masakra.....
-
dlatego, ze policja nie zna sie ani troche na pajakach.
a tego co wolno miec, a czego niby nie, nie wiedza
wieczorem zamieszke skana protokolu przeszukania, to bedziecie mieli sie z czego smiac!!!
a irminie przelozylem samowolnie
-
Nio i dobrze!!!Trzeba było im chociaż jakoś udowodnic ze irminka to nie brachypelma!!!Jakies zdjecie z podpisem albo co.A zresztą po co,skoro Psalmopoeus nie wymaga zarejestrowania?Czekamy niecierpliwie na skan
-
Ja bym tomi tak nie szarżował pisesz na forum, że bez zgody prokuratury przekładasz pajęki, a ściany tego forum mają uszy, salamandra zaraz o tym doniesie, będziesz miał 2'' nalot , a tak btw to jak poszło w gazecie ?? Udało sie coś wskurać, czy z kwitkiem Cie odprawili ??
-
mi skonfiskowalli kompa potem oddali ale bez dysków ,, nie zobaczysz tego przynajmniej przez 6 miechów jak nie lepiej :[
co do piractwa ,,, muszą udowodnić ze sprzedajesz piraty
ja miałem win xp bez licencji ale będe sie wspierał takim przepisem ( mniejwiencej ):
odulnodostępne dobro intelektualne ( program sie chyba zalicza - a w internecie ogulnodostępny jest ( np kaza ) ) objęte jest ochronie przed rozpowszechnianiem
i tam takie inne , wkazdym razie przepis mówi ze mozesz mieć na własny uzytek domowy ale nie mozesz go dalej rozprowadzać
-
Nie do końca Baku. Prawa użytkownika są sprecyzowane w umowie licencyjnej, którą musisz zaakceptować, aby zainstalować system. Jest tam wyraźnie zaznaczone, że nie wolno Ci nielegalnie rozpowszechniać ani kopiować tego systemu. Ponadto system ten nie jest darmowy, a więc nie można mówić o ogólnodostępnym dobrze. W przypadku kontroli musisz pokazać co najmniej trzy atrybuty legalności z pięciu dostępnych: oryginalny nośnik, dowód zakupu, certyfikat autentyczności i jeszcze jakieś dwie pierdołki - zapomniałem, co to było.
Choć nasze prawo zezwala na coś takiego jak zrobienie jednej kopii bezpieczeństwa (z oryginalnego - własnego - nośnika), to wg umowy licencyjnej M$ taką kopią zapasową staje się... system operacyjny po zainstalowaniu go na komputerze (ten zapis budzi dość duże kontrowersje wśród prawników, uzytkowników i niektórych pracowników M$).
Podobne zasady dotyczą całej reszty produktów rodem z M$.
-
Przynajmniej o piractwo się nie martwię jak ew. do mnie przyjdą - mam Linuxa z boxa +zestaw softu z tego pudełka dołączony do dystrybucji , a muzy kocham słuchać prawie wyłącznie na winylach! Nie ma chyba pirackich winyli ??...
Ale mam w domu 2 pirackie filmy - m. in. Garfielda i władce pierścieni (pożyczone)
-
Nie martw się - jak policja zobaczy, że masz Linuksa, to oskarżą Cię o utrudnianie działań, bo nie będą się potrafili zalogować. :]
A co do winyli, to pewnie też uznają je za piraty, bo nie znajdą hologramów.
-
co do piratów jest pewne na 100% jeśli znajdą u ciebie stertę piratów ale nie masz nic zainstalowane z nich w systemie zawsze możesz powiedzieć że szedłeś wczoraj drogą i znalazłeś ,mogą jedynie skonfiskować płyty
Jesli będziesz miał zainstalowane i nie mineło od instalacji 48 godzin też możesz się tym samym wykręcić bo mogłeś sprawdzać co to tam jest na tych kompaktach.Znam przypadek jak policja zatrzymała gościa coś im się tam nie podobało prosili o otwarcie bagażnika a tam torba z piratami gość powiedział że znalazł w rowie jadąć więc to zabrał.Skonfiskowali torbę spisali zeznania i puścili go.
Uprawnienia umieszczania postów