-
Re: najazd policji cd.
Troche sie przestraszylem, Mariuszu Twoim postem glownie ze wzgledu na styl i jakas nienawisc bijaca z tego postu.
Generalnie panuje zasada ze to co nie jest zakazane jest dozwolone. Moze kierujac sie tym latwiej bedzie znalesc ci to czego szukasz. Poblem nie polega na tym ze racje ma ten, kto stoi wyzej, ale to co kto soba rep[rezentuje. Oczywistym jest ze glos organizacji bedzie brany po uwage bardziej niz glos chocby takiej samej grupy osob niezrzeszonych. Zrzesz sie w organizacji, grupy nacisku sa bardzo polularne na swiecie i w ten sposob dbaja o swoje interesy.
NIe jasne jest dla mnie to, co piszesz o Sadach? W Twoim odczuciu co? Salamandra jest oskarzycielem? Dlaczego ma wygrac sprawe? Toz oskarza Prokurator, a jesli orzeczenie Sadu jest niezgodne z prawem moze odwolywac sie od wyroku i mimo tego, iz Sady sa jakie sa nie mozna zakladac ze sa stronnicze lub nieuczciwe.
Kara byla znikoma lub jej nie bylo na podstawie oczywistych przeslanek - niska szkodliwosc spoleczna czynu. Nie oczekuj ze zaczna osadzac ludzi w wiezeieniach za posiadanie pajakow jesli sa kary w zawieszeniu itp dla ciezszych przestepstw. Dlatego wlasie Sady nie orzekaja kary najwyzszej. Tak naprawde to kary najwyzsze sa orzekane niezmiernie rzadko takze w innych sprawach.
Mariusz Krawczewski
-
NIe dzwon vorax!!! Pisz vorax!!!
-
chyba to ze ten link tu wkleje to troche zle ale duzo pisze... http://szaman.klub.chip.pl/ekoterroryzm.html powodzenia i trzymam kciuki!!!
-
Obawiam sie ze artykul to jedynie owoc wzburzonego poszkodowanego przez takie zapisy, jednekaze nie wdaje mi sie aby byl duzo wart. 90% argumentow jest do zbicia bez wiekszego wysilku a pozostale 10% po chwili zastanowienia.
NIe kierujmy sie emocjami bo to naprawde nic nie da. Czy uwazacie, ze pracownicy Salamandry miotaja sie jak wsciekly pies z powodu wykrycia sprzedazy?
Poza tym kim ma niby byc ten sponsor zby sypnal groszem za konfiskate brachypelm?
spokojnie.....
-
Witam!
proszę Państwa, text sprostowania jest już gotowy.
czytali je już vorax, awikularia i dr Robert uznając je za dobre. myślę, że nie popełniłem tak żenujących błedów jak pan J.
jutro po pracy udaję się do gazety, a dokładniej jej red. nacz. celem wręczenia mu tego wspaniałego textu w asyście mojej Pani. "stara dziennikara" z niej (oj będziesz mnie Edit za to stwierdzenie biła ) wiec mam pełne wsparcie merytoryczne i duchowe.
mam też wielką prośbę do wszystkich forumowiczów - nie piszcie do pana J. - szkoda Waszego cennego czasu i nerwów, a nie chciałbym żeby przez nadmiar mięsa w mejlach podważąli moje prawo do druku sprostowania.
jutro wrzuce na forum co i jak w gazecie i w ogóle.
udam się też do prokuratury z pisemną prośbą o możliwość przeniesienia P. Irminia do nowego faunaboxu, bo przeszła dziś kolejną wylinkę i nie mieści się juz w pojemniku na mocz. wiem, że to głupie, ale oficjalnie pająki są w dyspozycji prokuratury, a znajdują się w moim pokoju, bo nie ma chętnego na zaopiekowanie się nimi.
-
Hehe Ale... P irminia? Na nią chyba nie trzeba żadnych papierów...
-
Tomi naprawde to masz kilka pajaczkow a zrobili z Ciebie nie wiadomo kogo. Szkoda slow.... Wszystkie pajaki zostaly u CIebie tak?
-
papierow nie trzeba, ale jest "zabezpieczona" przez policje tak jak reszta, wiec zastanawiam sie czy moge ja samowolnie przemiescic. wiem ze to glupie, ale badz tu madry z policja
w protokole przeszukania jest sklasyfikowana jako - pajak dlugosci 2 cm znajdujacy sie w pojemniku z tworzywa, tzw. na mocz
-
oczywiscie ze wszystkie sa u mnie
chcialem nawet wydac je policji. zaczalem od otwarcia boxa z kedziorem L8 i propozycji dla policjanta by go sobie wyciagnal
-
Zaraz zaraz, dlaczego P. irminia????? To uchybienie prokuratury!!!
Na liscie CITES sa tylko Brachypelma ssp. i dwie Aphonopelmy (w zasadzie jedna, poniewaz w zwiazku ze zmiana nazewnictwa A. pallidum to teraz B. werdezi). Nie ma zakazu trzymania ani hodowli ptasznikow w mieszkaniach w blokach. Na jakiej podstawie zabrano ci takze inne pajaki????? Ja bym sie klocila w prokuraturze....
Uprawnienia umieszczania postów