Prawda Mariusz że oskarza prokurator a walka nie toczy się między salamandrą a podmiotem ale ktoś musiał podstawić polici przepisy i w jakiś odpowiedni sposób je zinterpretować aby oni potem coś zrobili w tej sprawie.salamandra działa pośrednio i można powiedzieć że to oni wygrali .A z sądami jest jak jest i nic tego nie zmieni
Mam w rodzinie prawnika i słyszę nieraz o odwołanich sprawach pozwach jak się tak przyjrzeć to co sprawa to inne orzeczenie a sprawy prawie identyczne.Przez cały czas intrygują mnie tylko te pająki nikt nie pisze konkretów jakie mu przedstawili & jeśli nie potrzeba rejestrować stawonogów i ryb Cites potrzebny jest tylko podobno jak za granicę chcę sprzedać , wiele osób chciało zarejestrować ptasznika i nie nożna było to o co biega w tym wszystkim.Na jakiej podstawie .Wypadku z ptasznikami nie było spora grupa osób po ugryzieniu odczówała tylko czasowy bul .Pacząc na to wszystko człowieka naprawdę może ponieść.Nie ma oficjalnej listy zabronionych ptaszników bo jak niby miała by powstać jeśli zebrali by ludzi konpetentnych w danej dziedzinie to ta lista by nie powstała albo profilaktycznie umieszczono by parę gatunków aby wilk i owca była cała .Więc o co im chodzi.W polsce co roku masa ludzi trafia do szpitala po ugryzieniu pszczoły wiadomo uczulenie .Ale nikt nie zamyka pasiek i bezpodstawnie niby ma podstawy wkracza ci do domu z nakazem i przeczepuje wszystko.