-
najazd policji cd.
witam!
informuje ze policja, salamandra i allegro kontynułuja najazdy na domy.
dzis okolo godz.12 odebralem telefon od ojca z domu z informacja ze mam sie zbierac z pracy, bo przyjechala do mnie policja. mendy byly nawet tak mile ze za 10 minut jak sie dowiedzieli gdzie pracuje sami po mnie przyjechali.
zarzut jaki mi postawiono to sprzedaz pajakow b. smithi.
byli bardzo zdziwieni, ze wiem na temat wiecej od nich (dzieki wszystkim ostom na forum).
chciano skonfiskowac pajaki, na co sie zgodzilem otwierajac faunaboxy i pozwalajac policji wyciagnac pajaczki. oczywistym bylo, ze sie przestraszyli i zostawili je w domu jako dowod w sprawie pod opieka mojego ojca.
policja nie wiedziala nawet jakich pajakow szuka, mieli czarno biale wydruki moich aukcji z allegro (na podstawie tego szukali) a takze wykaz wszelkich aukcji jakie prowadzilem w zyciu.
mysle z pajakami nie bedzie problemu, ale martwi mnie cos innego... skonfiskowali mi kompa (zostal tylko monitor, drukarka, skaner i modem) wszystkie plytki i zabrali na komende.
jak pisalem o pajaki nie boje sie, ale stawiaja mi teraz zarzut piractwa i mase rzeczy z tym zwiazanym.
kompa skonfiskowano jako narzedzie przestepstwa.
czy komus z was zrobili tez tak - chodzi mi o konfiskate kompa i reszty rzeczy?
jesli tak to prosze o jakies rady i wyjasnienia jak to sie skonczylo albo jak przebiega.
prosze o niepisanie tekstow typu "masz pecha" prosze o szczere rady.
Uprawnienia umieszczania postów