Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: najazd policji cd.

tomi666
    Guest

najazd policji cd.

witam!
    informuje ze policja, salamandra i allegro kontynułuja najazdy na domy.
    dzis okolo godz.12 odebralem telefon od ojca z domu z informacja ze mam sie zbierac z pracy, bo przyjechala do mnie policja. mendy byly nawet tak mile ze za 10 minut jak sie dowiedzieli gdzie pracuje sami po mnie przyjechali.
    zarzut jaki mi postawiono to sprzedaz pajakow b. smithi.
    byli bardzo zdziwieni, ze wiem na temat wiecej od nich (dzieki wszystkim ostom na forum).
    chciano skonfiskowac pajaki, na co sie zgodzilem otwierajac faunaboxy i pozwalajac policji wyciagnac pajaczki. oczywistym bylo, ze sie przestraszyli i zostawili je w domu jako dowod w sprawie pod opieka mojego ojca.
    policja nie wiedziala nawet jakich pajakow szuka, mieli czarno biale wydruki moich aukcji z allegro (na podstawie tego szukali) a takze wykaz wszelkich aukcji jakie prowadzilem w zyciu.
    mysle z pajakami nie bedzie problemu, ale martwi mnie cos innego... skonfiskowali mi kompa (zostal tylko monitor, drukarka, skaner i modem) wszystkie plytki i zabrali na komende.
    jak pisalem o pajaki nie boje sie, ale stawiaja mi teraz zarzut piractwa i mase rzeczy z tym zwiazanym.
    kompa skonfiskowano jako narzedzie przestepstwa.
    czy komus z was zrobili tez tak - chodzi mi o konfiskate kompa i reszty rzeczy?
    jesli tak to prosze o jakies rady i wyjasnienia jak to sie skonczylo albo jak przebiega.
    prosze o niepisanie tekstow typu "masz pecha" prosze o szczere rady.

Norysek
    Guest

Re: najazd policji cd.

Mieli jakis nakaz ?? kurcze przy okazji skroili plyty. Nie spotkalem sie z czyms takim. Nie mieli watow do albopilosek? bo jak wiadomo trzymac je mozesz w domu.

tomi666
    Guest

mieli nakaz z prokuratury na przeszukanie calej posesji i zarekwirowanie rzeczy zabronionych.
    wąty mieli tylko do smithków bo to je sprzedawalem.
    poza tym to ja mosialem im pokazac, ktore to bo nie mogli sie pokapowac pomimo podpisanych pojemnikow. sami tez niewiedzieli, ktore mozna trzymac, a ktorych niby nie mozna.
    plyty wzieli uznajac je za piraty. fajtycznie czesc byla (windows, office i filmy i mp3)piratami, ale przyczepili sie nawet do oryginalow, na ktorych nie bylo hologramu.
    na koniec przyjechal policyjny informatyk, ktory stwierdzil, ze wszystko co mam to piraty.
    jutro ide do prokuratury. nie wiem co bedzie...

daf
    Guest

Współczuję. Grzywna może być nawet 5000 zł lub do paki na krótko.

Serpent
    Guest

współczuję tylko tyle chyba można powiedzieć, chociaż jeszcze moim zdaniem takie akcje będa miały miejsce do póki organizacje mające na celu bronienie interesów terrarystów będą siedziały w ''podziemiu'' a oszołomy z Salamandry, Stowarzyszenia działań ekologicznych Źródła itp. będą lansowały nas w mediach instytucjach prawnych itd. jako przestępców, niestety jak na razie nic niewygląda na to aby ta sytułacja miała ulec zmianie w najbliższym czasie....

Pozdrawiam
    Serpent

dominik1
    Guest

mam pytanie jak można spotkac ludzi z salamandry i czy ich członkowie lub tym podobne znajduja się we wrocławiu???Np czy mają jakąś siedzibe wewrocławiu -bo ja niewiem z ciotami się nie zadaje ?/?/?/?

anolis
    Guest

no co do kompa to moj qmpel mial przypadek... podejrzewali ze ma piraty i skonczylo sie na tym ze zabrali kompa z monitorem i drukarka i podobno dali na sprzedaz poza tym nie mowil mi o innych konsekwencjach ale ogolnie sie nad tym nie rozwodzil za bardzo.. z tego co sie orientuje to do paki nikt nie poszedl i o grzywi tez ic nie wiem...

zycze powodzenia

DEXiu
    Guest

Przykra sprawa. Ale oczywiście cąła nasza policja: przyszli po pająki, a zabrali kompa :/ Swoją drogą ciekawa rzecz - "nakaz na zarekwirowanie rzeczy zabronionych". Ciekawe jak długa jest lista takich rzeczy.

kolo1987
    Guest

w moim województwie pare miesięcy temu policja robiła najazdy na chate i zabierali kompy. wszystkich staraszono że za windowsa , za offica, mp3 itd. jakaś niemała grzywna. kum[plowi zabrali kompa z 300 płytek pirackich i po prawie roku sprawe umożyli a kompa oddali(bez dysku), oczywiście z pirackimi płytkami także musiał się pożegnać, tak więc raczej na twoim miejscu bym się nie martwił. cHwała Wam Dobrzy Policjanci

Pajęczarz
    Guest

Mam prośbę - napiszcie w jakich miejscowościach / województwach sie to wszystko dzieje.

Uprawnienia umieszczania postów