mariolcia napisał(a):

> Podobna petle logiczna stosuja mysliwi przekonujac, ze
> strzelanie do drapieznikow sluzy ochronie przyrody, bo dzieki
> temu jest wiecej zwierzyny plowej. A poniewaz zwierzyny plowej
> jest za duzo, potrzebni sa mysliwi, aby chronic przed jej
> nadmiarem przyrode...

taki tylko przykład , ograniczono strzelanie lisa , przez co mamy epidemie bomblowca który jest dla człowieka praktycznie śmiertelny ..

sprawa inbgerencji w przyrode jest dwojaka niby muwicie zeby nie ingerować - luz ale samym faktem ze zyjecie powodujecie w niej ytakie zakłucenia ze sie wszystko sypać zaczyna ... zresztą to wszystko jest hore ...

co do chodowli . to jest to najlepsze co mopze spotkać zagrozzony gatunek .. po pierwsze perzedłuza jego linie a po drugie zwienksza wiedze nauki na temat danej grupy organizmów co pozwala skuteczniej je chronić....

co do spraw ludzkich to pisanie donosów w takich sprawach jest skurwysyństwem całkowitym !!! ... niedość ze szkodzi zwiezentom to i nauce ( ja np byłewm w trakcie pisania ksązki o pająkach a terraz mam najbidniej rok przerwy - mi nie dlatego ze przemyscałem zwiezenta ale dlatego ze jakiś zjeb musiał wyładować swoją flustracje sexualną ) skodzi tez zwykłym ludziom donosicielstwo w rtakich sprawach jest amoralne i jest poprostu hamskie ( zgodnie z iddeą "dnia świora"- byle dopierdolić sonsiadowi ) co do organmów ścigania to oni terz zabsardzo niechcą sie tym zajmować ale jak sam usłyszałem : panie to i tak zostanie umozone ale jako ze napisał jakiś ***** donos to musimy sie tym zajać ... więc dotego obywatel traci kase , sądy sie zapchają a na ulicy jest mniej policji ..............

gratuluje wam poprostu .. jesteście de best ... hmmm a moze by tak na was donos jakiś posłać ?? wsumie to domniemanie przestępstwa więc mozna .... , skarbowy zawsze coś znajdzie ,, a i sam fakt dochodzenia będzie upierdliwy :] :] hehe moze taka akcja by sie przydała :] ale sie pomyśli