-
Re: Co do poprzedniego tematu - papiery
przeczytaj caly wątek na forum + łapanka we wrocławiu, czas nadrobić urlop :P
www.salamandra.org.pl
-
Mantid
Na podstawie jakich przepisow zarejestrowlaes hodowle?
I na marginesie masz tego samca Pseudocreobotra ocellata?
Pozdrawiam
Mark0wy
-
Mantid
Na podstawie jakich przepisow zarejestrowlaes hodowle?
I na marginesie masz tego samca Pseudocreobotra ocellata?
Pozdrawiam
Mark0wy
-
Awi zgodnie z punktem bodajze 4 rozporzadzenia 338, do zalacznika B stosuje sie analogicznie przepisy dotyczace A, z wylaczeniem zwolnien na podstawie pkt. 5.
Mark0wy
-
Rejestrowałem w zeszłym roku na podstawie oświadczenia woli.
Samca nie mam i nie bede miał. Wszystkie ocellaty sie u mnie posypały.
-
Czyli ja mam zarejestrowane w ten sposob co mantid. Na moich zaswiadczeniach widnieje slowo "hodowla". Coz, ale i tak nie moge sprzedawac Brachypelm, co jest dla mnie dziwne....
-
Na moich też, numer itp. itd. i jakby nic z tego nie wynika. Potworne jest to, że mimo paragrafu gwarantujacego domniemanie niewinnosci, wszyscy węsza podstęp tam, gdzie go nie ma. A próba rejestracji wylegu w urzedzie weterynaryjnym to walenie głową w mur - propozycje współpracy nikogo nie interesują. Kiedy tłumaczyłem w kilku urzedach, że jako w miarę doświadczony hodowca mogę im jakoś dobrowolnie pomóc odpowoadali mi, że mają swoich niezaleznych specjalistów (pewnie z "salamandry"). Jakich specjalistów mają, kilka osób miało się już okazję przekonać...
Swoją drogą, szkoda że Salamandra zamiast zając sie ochroną przyrody (np. zainteresować ochroną jedynego polskiego przedstawiciela rzedu Mantodea) zabawia sie w ubecję.
Niestety problem pseudoekologów i ekoterrorystów pojawia się coraz częściej i to nie tylko u nas. Z tego, co wiem od moich znajomych hodowców z kilku innych krajów, wszelkiego rodzaju "zieloni" potrafią działać w zdecydowanie bardziej brutalny sposób.
-
Na moich też, numer itp. itd. i jakby nic z tego nie wynika. Potworne jest to, że mimo paragrafu gwarantujacego domniemanie niewinnosci, wszyscy węsza podstęp tam, gdzie go nie ma. A próba rejestracji wylegu w urzedzie weterynaryjnym to walenie głową w mur - propozycje współpracy nikogo nie interesują. Kiedy tłumaczyłem w kilku urzedach, że jako w miarę doświadczony hodowca mogę im jakoś dobrowolnie pomóc odpowoadali mi, że mają swoich niezaleznych specjalistów (pewnie z "salamandry"). Jakich specjalistów mają, kilka osób miało się już okazję przekonać...
Swoją drogą, szkoda że Salamandra zamiast zając sie ochroną przyrody (np. zainteresować ochroną jedynego polskiego przedstawiciela rzedu Mantodea) zabawia sie w ubecję.
Niestety problem pseudoekologów i ekoterrorystów pojawia się coraz częściej i to nie tylko u nas. Z tego, co wiem od moich znajomych hodowców z kilku innych krajów, wszelkiego rodzaju "zieloni" potrafią działać w zdecydowanie bardziej brutalny sposób.
-
sorry za podwójne posty ale cos mi się chrzani...
-
w urzedzie miasta w chorzowie dowiedziałem sie ze nie musze rejestrowac pajaków by je sprzedawac. sprzedawac tez moge(bez specjalnych zezwoleń i rejestrowania działalnosci) o ile nie jest to stała sprzedaz(czyli sprzedam tylko młode w celu pozbycia sie ich tak mozna to tłumaczyc mojim zdaniem. tytułem nadmiar itp) nie wchodzi tu o sprzedarz w sklepie itp... wiec na allego wychodziło by iż mozna sprzedawac. dokładna odpowiedz mam uzyskać 08.09.2004r wiec jak już dostane odpowiedz to napisze co i jak.
ps. dowiedziałem sie tez żę policja nie ma prawa zabrac pająków z domu. moga jedynie mnie pouczyc.
Uprawnienia umieszczania postów