-
Re: Co do poprzedniego tematu - papiery
Nie sądzisz, że jest różnica pomidzy np. darowizną /prezentem/ np. smithi za 20 zł, a nieruchomością za x - krotną warość powyższej kwoty. Taki smithi za 20 zł może być przecież surogatem kwiatów. Pytanie moje bardziej zmierzało w tym kierunku, czy dawanie za darmo takich "kwiatów" jest legalne. Gdybyś był tak uprzejmu i zastanowił się nad tym, byłbym Ci bardzo wdzięczny.
-
witam!
jesli chcesz zalozyc działalność gospodarczą to czeka Cię "mały" wydatek w postaci 100 zł do urzędu miasta pod który podlegasz.
siedze od jakiegoś czasu na starzu w EPG i z tego co się roriętowałem żeby założyć działalność tego typu to w/g obowiązującego od 1 maja "znowelizowanego" PKD jest to działalność wymagająca zezwoleń, więc żadna biurwa (ewentualnie biurw - ja ) nie zarejstruje od ręki takie działalności.
kak - musumy się skontakcić co by to wsztstko obgadać - dziś do 14 siedze w radyu, potem przez chwile w domu.
-
Na onecie tez o tym juz piszą: http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1390&t=1390 ...
Ja to nie mam zamiaru się zajmować sprzedażą pająków, ale swojego w przyszłym tygodniu postaram się zarejestrować powołując się na oświadczenie woli... Żeby mieć święty spokój :/ Mam nadzieję, że mi się uda... przynajmiej z rejestracją molurusa nie miałem żadnego problemu... (ufff... :/)
Awi i reszta którzy mają z tym problemy - 3mać się i dać się!!
-
Sprawa z nieruchomoscia byla tylko przykladem.
Chodzi bowiem o to czy darowizna pajaka nie jest obejsciem prawa, to jest zlamaniem zakazu sprzedazy.
Mark0wy
-
ironkapela z jakiego powodu warowali do ciebie na chate??ez sprzedaz brachmypelm??
-
Sprzedawalem Kedzierzawe na allegro w duzych ilosciach.
-
Autor: YasieQ (---.com) Wyślij e-mail
Data: 19-08-04 14:49
"2. znalazlem w ustawie o cochronie srodeowiska ze nie wolno trzymac zwierzat jadowitych "
kurcze, nie ma takiej ustawy (jest o ochronie przyrody) - a gdzie to znalazłeś?? Poważnie gdzieś jest taki zapis??
-
Ironkapela, a skad ja mam wiedziec, jak wygladal facet, z ktorym rozmawialam? Jakbys dokladnie czytal moje posty, to bys sie dowiedzial, ze rozmawialam z nim przez telefon. A, jak powszechnie wiadomo, jezeli prowadzi sie rozmowy telefoniczne, to raczej osoba po drugiej stronie drutu jest niewidoczna.....
-
Sorki. Niezauwazylem
-
A czy legalne jest kupowanie brachypelm na allegro ?
Uprawnienia umieszczania postów