Strona 10 z 16 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 151

Wątek: Co do poprzedniego tematu - papiery

ironkapela
    Guest

Re: Co do poprzedniego tematu - papiery

Chcialem pogadac bo u mnie byli jakis miesiac temu.

ironkapela
    Guest

A powidz mi chociaz z jakiego miasta byl koles z Salamandry z ktorym rozmawialas??

Awikularia
    Guest

Z Poznania.

ironkapela
    Guest

Heh. Powiedz mi jeszcze czy to byl taki koles ktory wygladal jak Indiana Jones podchodzil tak pod 50 lat. Dlugie wlosy itp ??

pppppp
    Guest

nie
    był łysy gruby i miał koło 30 lat
    jezu masz kilka postów wyzej imię i nazwisko , wystarczy wejść na stronę salamandry i nie myśl że koles biega bo domach w całej polsce razem z organami ścigania, on powysyłał pisma i oddał sprawę w ręce innych a sam jak napisał spełnił swój "obywatelski obowiązek" i przez to jest bardzo szanowanym obywatelem na tym forum

ironkapela
    Guest

Wlasnie ze sie myslisz. Bo jakis miesiac temu najpierw przyszla do mnie polcja z nakazem. Pobuszowali po chacie. Zabrali mnie na komisariat i czekalem 4 godziny na kolesia ktory przyjedzie z Poznania zeby okreslic jakie pajaki mam na chacie.

pppppp
    Guest

a i jeszce jedno jak byli miesiąc temu to dlaczego nie krzyczałeś na forum że taka sytuacja ma miejsce i chodzi o to i o to, pomogłoby to innym

Jerzy
    Guest

Załóżmy taką oto hipotetyczną sytuację. Daję Ci za darmo Brachypelmę. I mam w związku z tym pytanie. Czy dając Ci za darmo tego pająka łamię prawo /obrót zwierzętami objętymi CITES/ czy też go nie łamię?

mark0wy
    Guest

Ciekawe pytanie.
    Darowizna jako tako nie jest sprzedaza, ale orzecznictwo SN, wielokrotnie uznawalo darowizne np. nieruchomosci jako obejscie prawa. Tzn. darowizna zamiast sprzedazy.

Pozdrawiam
    Mark0wy

ironkapela
    Guest

Z tego co ja rozmawialem i z tego co mi mowili w urzedach i innych miejscach aby legalnie handlowac pajakimi trzeba miec wlasna dzialalnosc gospodarcza (ale to chyba tylko jak ktos sprzedaje duze ilosci), jakies zaswiadczenia od weterynarza, Citesy i wiele innych dupereli. Tak na moje oko gdyby ktos chcial legalnie handlowac pajakami to na kazdym kedzierzawym bylby ok 20zl w plecy Wiec ten "interes" chyba nigdy nie bedzie legalny.

Uprawnienia umieszczania postów