-
Re: Co do poprzedniego tematu - papiery
Awikulario, moj login w tlenie:
to mark0wy
Niestety serwes odrzuca mi maila do Ciebie
na adres z ktorego dostalem maila.
Mark0wy
-
a ja mam jeszcze pytanie.
napisalas na poczatku, ze nie zabrano Ci pajakow, bo masz na nie papiery.
moge wiedziec jakie papiery na jakie pajaki?
bo zaczynam sie obawiac
-
Mam dokumanty rejestracyjne z zeszlego roku.... Na ich podstawie mi zostawiono pajaki....
-
............czyli na dzień dzisiejszy nie sa wymagane te dokumenty
-
Słowem czysta choroba. Przydałby się jakiś update listy z gatunkami, których handel rzeczywiście powinien podlegać ścisłej kontroli (uwzględniający pospolitość i łatwość w mnożeniu hodowanych gatunków). B. albopilosum na liście CITES to dla mnie nieporozumienie (i zapewne kilka innych gatunków). Ponadto paragraf 20 ustawy (ten o zwierzętach niebezpiecznych dla zdrowia i życia). Bez wyraźnej listy można podstawiać pod to prawie wszystko.
Do końca nie wiesz za co cię uwieszą...
-
A można zarejestrowac pająki jeśli nie posiada się żadnych na nie papierów i nie może się udowodnić pochodzenia?
-
,,Handlarze zajmowali się sprzedażą pająków od kilku lat, a pająki jadowite sprzedawali co najmniej od roku. "Sprzedawali je głównie przez Internet i na giełdach" - powiedział Falkiewicz.
Dodał, że jeden z zatrzymanych miał legalną hodowlę pająków, ale nie jadowitych. Nie miał jednak pozwolenia na handlowanie nimi. Natomiast pająki jadowite sprowadzane były do Polski nielegalnie.
Nie wiadomo, skąd pochodziły jadowite pająki, kto je kupował i ile sztuk udało się handlarzom sprzedać.,,
onet.pl
wiecej http://info.onet.pl/967166,11,item.html
-
Sądy w polsce też działaja niczego sobie <lol2>
-
-
Uprawnienia umieszczania postów