Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 151

Wątek: Co do poprzedniego tematu - papiery

YasieQ
    Guest

Re: Co do poprzedniego tematu - papiery

z tego co wiem to salamndra.org podala donosy....
    1.a co do tematu to co w takim razie trzeba zrobic jesli chce sie handlowac brachypelmami?
    tzn jakie warunki trzeba spelniac i jakie trzeba miec papiery?
    2. znalazlem w ustawie o cochronie srodeowiska ze nie wolno trzymac zwierzat jadowitych . mam spuscic murinusy, phelociterie w kiblu czy co?
    znaazlem tez zapis ze nei mozna chiodowac wozey powyzej 3m to znaczy ze jak przekroczy to amm mu obciac ogon i wypuscic do lasu?

gdzie my zyjemy....

Awikularia
    Guest

Jadowite sa tez pszczoly. Nikt mnie nie wkopal, a nawet jesli tak myslal, to sie przeliczyl. Nie znaja sie na niczym, swiadcza o tym dzisiejsze wiadomosci w prasie. Jak gadac pierdoly, to wszyscy, a jak dzwonie do prowadzacego takie sprawy, to telefon wylaczony.

x ray
    Guest

widziałem wypowiedz pracowników allegro jak sami zgłaszali na policje handel nielegalna odzieza (podróbki znanych firm ) Inicjatywa wypłyneła ze strony policji aby kontrolowac takie sprawy jak handel nielegalnymi przedmiotami na internetowych aukcjach .Zakrojona na szeroką skal akcja dotyczyła róznych giełd internetowych...z dużym skutkiem sukcesy po stronie policji w ujeciu kilku b.duzych "fabryk "podrabiajacych ciuchy .Teraz postanowili poszerzyc działania co do asortymentu........ mianowicie handel nielegalnymi zwierzetami ...ale napewno mają swoich informatorów wszród ludzi zajmujacymi się hodowla pająków i sa czestymi goścmi forum działu giełda ,sprzedam itp.Ale aby tam dotrzec musieli dostać jakiś donosik...gdzie szukać .Od konkurentów..... może ?

pppppp
    Guest

jeszce raz jak był nakaz to musi byc nr dr-ka i musi być zgłaszajacy przestępstwo
    do wiadomości wszystkich z tego co mi wiadomo:
    organizacja salamandra pan Borys Kala

x ray
    Guest

A panu Borysowi co do tego kto co hoduje.... jaki ma w tym interes aby zgłaszac organom ścigania ..czy jak ich tam zwał.

pppppp
    Guest

taki "pies ogrodnika"

Awikularia
    Guest

Wlasnie jestem po dluuuuuuugiej rozmowie z panem z Salamandry. Jaki byl efekt? Cos tam mu sie obilo o uszy, ze jest takie cos jak terrarystyka, a ich obywatelskim obowiazkiem jest zawiadomienie o sprzedazy gatunkow chronionych. Wiec zawiadamiaja. Natomiast nie obchodza ich nic a nic metody policji, oni zloza donos i sa swieci i czysci. A nawet nie zameiluja ani nie zadzwonia do takiego czlowieka, tylko od razu napuszczaja na niego gliny i maja poczucie dobrze spelnionego obowiazku. I taka byla w skrocie nasza 20-minutowa rozmowa... Nic nie wnoszaca. Na zapytanie, dlaczego policja konfiskuje pajaki, ktore nie wymagaja juz papierow rejestracyjnych, odpowiedzial wymijajaco, ze to nie od niego zaleza metody policji... no, ma poniekad racje. Pogratulowalam mu pieknie rozpoczetej afery i sie grzecznie pozegnalam.

x ray
    Guest

.....ale jednego nie rozumiem ,nie trzeba rejstrować ..a chcieli zabrac jakby były nie zarejstrowane co za paranoja

x ray
    Guest

.Awi....gratuluje postawy ...więc ustawa swoje a organy swoje (zabezpieczyć dowody winy ..kąfiskata zwierząt ) ...no nieżle się zaczeło .

Azzurreeuss
    Guest

I tak policja nie moze nic zrobic a przynajmniej zrobili dużą reklame terrarystyce. Swego czasu głosno bylo o walkach w klatkach, i co?? i stały sie bardziej popularne.

Cos czuje ze za niedlugo zwiekszy sie popyt na jadowite i na niejadowite pająki:P

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów