Mam pytanie;dostałem od hodowcy który sprzedał mi mojego ostatniego węża, papier "poświadczenie woli",no i problem polega na tym, że coś słyszałem, że teraz to sobie mogę ten świstek w d*** wsadzić a nie rejestrować.Prawda ci to czy nie? Poza tym zająłem się organizowanie wywozu w/w węża z Polski i przyznam się szczerze, że nic z tego nie zrozumiałem...Coś do mnie napisali a ja i tak nic nie kumam.Żeby było lepiej...napisałem do Ministerstwa Środowiska(do dwóch wydziałówchrony przyrody i kontaktów z zagranicą) i NIC! Nikt nie raczył chociażby napisać mi "odpie*** się!"Nie rozumiem. Stąd mój problem:rozumiem, że muszę wziąć w/w papier od hodowcy i iść z nim do Starostwa,rozumiem, że tam dostanę numer rejestracyjny mojego wężą(i zapłacę OC,AC,NW:]),ale...tu moja wiedza się kończy!!Bardzo zależy mi na tym, żeby ktoś z doświadczeniem, "łopatologicznie" objaśnił mi co mam zrobić!Strasznie chcę wywieźć ze mną tego węża a w przeciwnym wypadku nic z tego nie będzie!
P.S.gdyby mi się nie udało...CZY JEST MOŻLIWOŚĆ KUPIENIA WĘŻA Z GOTOWYMI PAPIERAMI WYJAZDOWYMI?ALBO Z TAKIMI, KTÓRE TRZEBA TYLKO PRZEREJESTROWAĆ NA MNIE?