-
Mam 3 gatunki brachypelm. Chyba mam znikome, albo żadne szanse na zarejestrowanie moich pajączków. Dlatego pytam:
Jakie warunki muszę spełnić żeby je zarejestrować?
I co jeśli ich nie zarejestruje?
Jeżeli pytając znowu popełnilem jakąś gafę to dajcie mi przynajmniej link do źródła dzięki któremu jesteście tacy obyci.
Z góry dzięki!!!
-
Re: Rejestracja
żeby je zarejestrować musisz mieć papierek od hodowcy.. jeśli go nie masz to już nie zrobisz nic.. jesli jednak dostałeś to idź z nim do urzędu miasta(zdajsie) i zarejestruj je(jeśli nie masz papierka w żadnym razie tam nie idź bo dostaniesz karę).. masz na to dwa tygodnie od dokonania transakcji.. jeśli nie będzie jak zarejestrować to pech.. będziesz przestępcą >:] za każdy gatunek są 3 miechy zapinania w celi albo kara w wysokości kilku tysięcy,ale nie pamiętam już ilu...
jeśli nie mam racji to mnie poprawcie
-
To dla mnie już się czapa szykuje :-((((((((
-
hehe... zdecydowana większość ludzi nie rejestruje zwierzaków.. nie pykaj
poza tym weszła jakaś propozycja, aby bezkręgowceusunąć z listy gatunków wymagających rejestracji... może kiedyś wejdzie to w życie... bądźmy dobrej myśli
-
a znacie kogoś kto miał karę, i powieccie coś o tej nowelizacji to mi tak ładnie zabrzmiało
-
Nie bój nic, na krzesło elektryczne nie trafisz
-
Nie biorę tego aż TAK serio
-
o nowelizacji masz na stronie ministerstwa ochrony środowiska, jest tam zdanie które mówi że docelowo rejestracji podlegać bedą ptaki, ssaki, gady, płazy i ..... nic więcej żadnych bezkręgowców, roślin itp
bnikt nie został napewno jeszcze ukarany za niezarejestrowanie zwierzaka, a konsekwencje myśle że max konfiskata pupila ale kto sie tym zajmie i jest do tego uprawniony?
-
urzędnicy.. ale w wywiadzie do gazety sami stwierdzili 'nie będziemy przecież chodzili po domach i sprawdzali'
-
heh, jaki urzędnik będzie się znał na tyle żeby poznać co jest co i do tego będzie miał odwagę brać np. pająka nie mając pojęcia czy jest niebezpieczny itp. :PPP
Uprawnienia umieszczania postów