-
Re: Kajman ????
kajman to standard... był w katowicach już z rok temu, w sklepie na mariackiej w malutkim akwa-terrarium, podpisany "krokodylek 1200zł" to był chyba kajman okularowy... ale nie jestem specem
-
wiecie, jest taka "klasa" ludzi co to uwielbia ubrania sportowe (czyt. dres), zwłaszcza jeśli maja białe paski przy nogawce. Łatwo ich można rozpoznać bo zazwyczaj mają przy sobie jakiegoś pit-bulla, amstaffa, lub coś podobnego. Ale oni też chcą czymś swoim kuplom zaimponować. Pit bullem tego nie zrobią, bo co drugi kupel już go ma. Pozostają im więc inne groźnie wyglądające zwierzęta. To oni w większości są potencjalnymi klientami kupującymi kajmany, aligatory i krokodyle. Po prostu taka "klasa" ludzi, niemal prawdziwi terra(o)ryści.
-
ja jestem dresem ale bez pasków:-)i hoduje legwana nie dla szpanu tylko dla satysfakcji i przyjemnosci przebywania z nim.Zbyt wąska ocena
-
w galerii też był,chyba nawet ktoś go kupił bo on i AKWARIUM znikło:|albo pływa po odrze i łowi rybki(a raczej pływał,zimno troszku było:|)
-
-
a ja sie z wami nie zgodze co do tego ze ludzie kupujący gady w supermarketach nie mają warunków, sam znam osobiscie goscia co dla swojego pytona ( bodajrze siatkowanego) zrobił przybudówke do swojego domu o wymiarach 7/6/ 4 metry i zrobił tam istną dżungle dla niego. Naprawde sam chciałbym tam mieszkac bo anwet głosnik mały w rogu zamontował zeby wydawał głosy zam i ptaków, po prostu pełen odlot. A pozatym skond wiecoe czy ktoś jak sie pyta o kajmana nie ma tylko czasowego zainteresowania ? zaraz wszyscy go obskakuja i wymyslają mu ze nie ma warunków ze jest głupi itp. a moze on włąsnie ma warunki bo ma duży dom i full kasy i jest odpowiedzialny ale jak mu sie wytłumaczy ze to wielkie bydle rosnie i ze duzo zarcia trzeba mu dawać itp same podstawy moze to jusz mu wystarczy do zrezygnowania z kupna.
Apeluje ! Pomagajmy młodszym i tłumacznym im ich decyzje i problemy a nie starajmy się być mądrzejsi i mówic im co mamy robić bo tacy ludze zrezygnują z forum a zwierzaka i tak kupią....
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów