Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Sklep "ZOO Natura" w Geancie w Warszawie

Sklep "ZOO Natura" w Geancie w Warszawie

Błem wczoraj w Geancie i zaszedlem do sklepu ZOO Natura. Widok mnie przeraził, W śród wielu zwierząt znajdujących sie w sklepie chba tylko rybki i szczury miały zapewnione jako takie warunki. Przez szybe sklepową widać kajmana (krokodyla) który nie ma nawet podstawowych rzeczy zapewnionych takich jak odpowiednio duża lampa grzewcza, lampa UV zamiast tego ma on tylko małą lampke podobnych wielkości jaka była by optymalna dla średniej wielkośći żólwia i przestrzeni tyle że ledwie może sie obrucić. Ale żeby nie było dalej nie jest dużo lepiej przy kasach są małe terraria (nie czepiam sie już że małe bo to tylko okres przejściowy) są w nich gegony lamparcie, patyczaki i ptaszniki. Po zachowaniu gegoż gekona łatwo można zauważyć że jest chory (podobnie jest z królikiem). Ptasznik ma nie wyspraątane terra a patyczaka ktoś próbował karmić mączniakami. Przez wszystkie te terra przeciągnięty jest kabel grzewczy ale na wieszchu i może oparzyć te zwierzaki. O jakiej kolwiek wilgoci nie mam mowy. Ktoś kto zabiera sie za prowadzenie takiego sklepu powinien sie na tym znać a robić to wszystko na czuja. W tym psełdo ZOO jest jeszcze DUŻO takich cierpiących zwierząt.

Tribel
    Guest

Re: Sklep "ZOO Natura" w Geancie w Warszawie

to jest tylko kropla w morzu okrucienstwa

W Łodzi w Geancie tez jest sklep ZooNatura...Warunki są bardzo podobne do opisu DJP, w malenkich terrariach przy kasie jest gekon lamparci, felsuma, agama brodata i ptasznik. W kazdym "terra" znajduje sie jeden swierszcz (to jedyny jako pokarm!) O legwanach, jakie tam sprzedaja juz nie wspomne...chude, odwodnione...Przykre

LegMAN
    Guest

SZCZERA PRAWDA W TEJ WARSZAWSKIEJ JEST JEDEN MALUTKI GEKON KTUREGO POKARMEM JEST PRAWIE TEJ SAMJ WIELKOSCI CO ON DREWNOJAD I KILKA STARYCH WYSCHNIĘTYCH TRUPICH ŚWIERSZCZY

w krakowie tez jest - palety maja straszne akwa pare lub parenascie palet- nie liczylem w 50-80 litrowym akwa- straszne.

POZDRAWIAM ADEMAR

A może ktoś (ja też poszukam) zna e-meila tego sklepu bo jeśli byśmy przysłali im klilka listów każdy to jesli nawet nie zablokujemy im serwera to napewno da im to do myślenia. Co wy na to?

Maila chyba nie maja...:-(

Mo9że e-meila nie mają ale znalazłem miejsce gdzie moża zaopiniować jakić sklep między innymi ten http://www.akwarium.org.pl/firmy/warszawa/warszawa.html

normalka z supermarketu

Uprawnienia umieszczania postów