Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: B.Smithi-rejestracja

Awikularia
    Guest

Re: B.Smithi-rejestracja

Nie KAŻDEGO, tylko Brachypelm i dwóch Aphonopelm. To około 12 gatunków, bo więcej w sprzedaży nie ma. W sumie we Wrocławiu na wniosku jest podane "opłata skarbowa 5 zł". Teraz się pogubiłam: płaci się za wniosek, czy za zwierzę??

Awikularia
    Guest

Już się dowiedziałam. Płaci się 5 zł za wniosek i 11 zł od każdego gatunku niezależnie od ilości zwierząt. Czyli na wniosku mieści się 6 gatunków - do zapłaty jest 11 razy 6 + 5 zł za wniosek, czyli 72 złote. Przynajmniej jest tak we Wrocławiu.

Fryta
    Guest

Rejestruje sie gatunek a nie osobnika. Jak masz 2000 kędziorków to rejestrujesz je na 1 podaniu (wniosku) i dostajesz jeden dokument. Nie płaci sie od sztuki!!!
    Poza tym niektóre starostwa poszły na rękę i maja tez swoje wnioski zbiorowe (na kilka-kilkanaście gatunków).

bart1990ek
    Guest

Ja tam wole wydac pieniadze na nowego pajaczka niz na rejestracje moich brachypelm ;]

Tylko czekam, az wejdzie ta nowelizacja ustawy i nie bedzie trzeba rejestrowac pajeczakow ;]

pozdrawiam

nokeg
    Guest

ja już mam Smithiego i tak jak bart wole kupić drugiego albo dołożyć i kupić terra:-) poco ta rejestracja, kontroli mi nie zrobią jak długo żyje to nie miałem takiej kontroli bo ich nierobią:-)

Awikularia
    Guest

No i stałeo sie ) Wczoraj odebralam zaswiadczenia o wpisie do rejestru. Zarejestrowanie 12 gatunkow kosztowalo mnie 137 zl. Suma nie jest porazajaca, a ja mam spokoj .

Uprawnienia umieszczania postów