HI!
byłem w urzędzie ! tym razem byłem u pani która zastępowała tamta i była bardzo miła ale niestety równierz niewiele wiedziała kazała mi przyjść w środę to sie wszystkiego dowie i mi powie... no dobra ale od początku: dałem rachunek z numerem CITES i wniosek o rejestracja cały wypełniony oprócz 2 miejsc "numer i data wystawiania zezwolenia na wwóz do kraju...." i "numer i data dokumentu wystawionego przez weta ze zwierze urodziło sie w niewoli" no i było oks do puki nie zjawił sie jej przełożony ona sie go zapytała co z ta sprawa a on patrzy na dokument i do mnie ze musze mieć te 2 numery a jak nie to mi go nie zarejestruja no a ja na to dlaczego a on ze jeżeli nie mam tych 2 numerow to zwierzak jest nielegalnie sprowadzany i zaczą mnie staraszyc ze zadzwoni na plicje i mnie zgłosi ze nielegalnie przetrzymuje zwierze a ja do niego: To co zabiorą mi go tak ? a on ze najprawdopodobniej no to ja do niego: a co jeśli ktoś ma legwana od 10 lat i niema do niego papierow a on to samo ze go przetrzymuje nielegalnie i znowu straszy policja ! ................... no to juz sam nie wiem, chyba go jednak nie zarejestruje bo szkoda nerwow .....

jeśli ktoś kto sie dobrze zna na tych wszystkich ustawach mógłby mi pomóc to bym był wdzięczny...

pozdrowienia all