Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Rejestracja .... lega

oXcros
    Guest

Rejestracja .... lega

HI !
    sorry ze zadaje pytanie ktore na 99% bylo tu wałkowane, ale jestem ograniczony czasowo i moze raz na tydzien jestem w necie na 10min....
    ale do rzeczy:

Bylem dzisaj w urzedzie zarejestrować swojego legwana zielonego, wziałem rachunek ze sklepu z nr. CITES i poszedłem do pani ktora sie tym zajmuje w starostwie. po krotkiej rozmowie powiedziała mi ze jestem pierwszy z taka sprawa i ze nr. CITES nie wystarczy bo musze miec jakies zółte papiery ( lol ) ktore potwierdza ze zwierze jest legwalnie sprowadzone do polski... co mam zrobic ? zadzwonic do sklepu zeby mi to faksem puscił czy co ??!! pomocy pozdrawiam all

dr Robert
    Guest

Re: Rejestracja .... lega

Żółte papiery to może ma ta pani
    Rzeczywiście dokument CITES jest na zółtym papierze, ale zaden importer nie odda Ci oryginału CITES, a Ty przecież nie przewoziłeś ich osobiście. Powinien wystarczyć numer, a już niech Pani urzędniczka sobie sprawidzi w Ministerstwie Środowiska czy taki wydawali zezwolenie na CITES o tym numerze, ewentualnie jak masz dostęp (lub sklep) to ksero CITESU (importerzy tez niechętnie udostępniają bo jest tam adres firmy z jakiej sprowadzili zwierzaki). Odwołuj się, złóż pisemne podanie o rejestracje.

oXcros
    Guest

hi !
    TO DOBRZE BIG THX

P.S.
    mowiłem jej ze chyba wystarczy numer cites a ona ze numer moze sobie karzdy sam napisac i musi byc to potwierdzone jakims dokumetem i cechy szczególne tego zwierzecia. komedia

pozdrawiam

Fatum
    Guest

Wiesz ja mam w domu żółty papier toaletowy, moge ci pożyczyć )))))))))))).

Bizon
    Guest

Czyli ka|dy interpretuje ustawe jak mu sie podoba.

Uwielbiam ten kraj tutaj wszystko jest mozliwe !!!!!!!

oXcros
    Guest

dobre

jutro ide ja opieprzyc :PP

oXcros
    Guest

HI!
    byłem w urzędzie ! tym razem byłem u pani która zastępowała tamta i była bardzo miła ale niestety równierz niewiele wiedziała kazała mi przyjść w środę to sie wszystkiego dowie i mi powie... no dobra ale od początku: dałem rachunek z numerem CITES i wniosek o rejestracja cały wypełniony oprócz 2 miejsc "numer i data wystawiania zezwolenia na wwóz do kraju...." i "numer i data dokumentu wystawionego przez weta ze zwierze urodziło sie w niewoli" no i było oks do puki nie zjawił sie jej przełożony ona sie go zapytała co z ta sprawa a on patrzy na dokument i do mnie ze musze mieć te 2 numery a jak nie to mi go nie zarejestruja no a ja na to dlaczego a on ze jeżeli nie mam tych 2 numerow to zwierzak jest nielegalnie sprowadzany i zaczą mnie staraszyc ze zadzwoni na plicje i mnie zgłosi ze nielegalnie przetrzymuje zwierze a ja do niego: To co zabiorą mi go tak ? a on ze najprawdopodobniej no to ja do niego: a co jeśli ktoś ma legwana od 10 lat i niema do niego papierow a on to samo ze go przetrzymuje nielegalnie i znowu straszy policja ! ................... no to juz sam nie wiem, chyba go jednak nie zarejestruje bo szkoda nerwow .....

jeśli ktoś kto sie dobrze zna na tych wszystkich ustawach mógłby mi pomóc to bym był wdzięczny...

pozdrowienia all

Uprawnienia umieszczania postów