Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: CZY WIECIE?

qawus
    Guest

CZY WIECIE?

czy wiedzieliście że po wejściu do unii europejskiej trzeba będzie mieć zezwolenie na jakiego kolwiek zwierzaka terraryjnego a jak już ktoś takiego będzie miał to będzie musiał płacić za niego podatek!!
    dowiedziałem się przed chwilą z regulaminu EU który mi kolega przysłał
    JESTEŚMY ZSZOKOWANI!!!!!!!!!!

dr Robert
    Guest

Re: CZY WIECIE?

A cóż to za tajemniczy dokument ? mam trochę znajomych terrarystów w UE, ale nie słyszałem aby płacili za podatki.

Chetnie bym zobaczyl ten.... regulamin UE.
    Swoja droga ciekawe co to takiego
    Mark0wy

Nastepny martwy przepis ???

dr Robert
    Guest

Nie ma takiego przepisu w Unii europejskiej.

A przepis o tym, ze w obecnosci mlacznych krow nie wolno palic i krzyczec ? Mowie powaznie...

a podatki za psy placicie? jak bedzie na rynku taki poziom uslug terra, za ktory bede chciala placic, to zaczne. najpierw niech kliniki spelnia te 'normy-unii-europejskiej' !

dr Robert
    Guest

Nie widzę nic zdrożnego w zakazie palenia czy krzyczenia przy krowach, szkoda tylko, że jedynie przy mlecznych. Jeśli coś takiego dziwnego w tym znajdujesz to jestem ciekaw co ? Szkoda tylko, ze tak słabo egzekwuje Unia przepisy transportowe i wpuszcza np. polskie zwierzęta rzeźne w takich męczarniach. Nie wspominając o transportach wewnątrz Unii czy corridzie. Tam przepisów o humanitarnym traktowaniu zwierząt jest zdecydowanie za mało i niestety dlatego np. w naszej ustawie o ochronie zwierząt nie znalazł się przepis o szkoleniach i egzaminach dla sprzedających w sklepach zoo i minimalnych warunkach utrzymania zwierząt egzotycznych w sklepach. Argumentem było, że nie ma tego w Unii - niestety z dziwnych powodów jak czegoś nie ma w Unii to u nas też nie może być.

nic dodac, nic ujac. teoria o 'wyrownywaniu poziomu' w praktyce. dobrze ze za to mozemy slynac z reform ds. religii i etyki..

Nawet jeśli taki przepis istnieje to i tak nikt go nie będzie respektował bo żeby tak sie stało trzeba by przeszukać tekiemu terraryście mieszkanie a zdobycie nakazu jest bardzo trudne. W Polsce już od kilku lat jest przepis o nakazie rejestracji zwierząt z CITES a ja jakoś nie słuszałem żeby ktoś to zrobił alno nie zrobił i go zato zgarneli. Podobno w niekrórych krajach UE jet przepis nakazujący wkładanie zabawek (piłek zaweszonych lin itp) świniom żeby nie obgryzały sobie uszu i nie walczył ze sobą z nudów. Ten przepis ma nie tylko aspekt etyczny ale i ekonomiczny bo zdrowe zwierze można drożej sprzedać.

Uprawnienia umieszczania postów