-
Re: Centrum Egzotyki w Wawie
-
Swistak jakies dowody?
Bywam tam czesto, nie widzialem sadystow nie zostalem oszukany.
Mark0wy
-
Odradzam Ci kupowanie w takich sklepach. Bo ceny są dużo za duże a zwierzęta są trzymane w złych warunkach co nie wpływa dobrze na ich zdrowie. Już lepiej kupić na giełdzie bo warunki są podobne a chociasz nie przepłacasz. A chyba najlepiej kupić w jakimś małym sklepie w którym sprzedawca wie co sprzedaje i jak się tym zajmować.
-
Na innym poscie ten sklep polecilam(nazywalam sie Dorota) i zdania nie zmienie. Prawda nie podoba mi sie trzymanie skunksa czy malp w tak malej klitce ala jesli chodzi o terrarystyke sa ok(oczywiscie zalezy na jakiego sprzedawce sie trafi). DJP byles tam kiedys? Mam wrazenie, ze nie bo piszesz o cenach. Legwany zielone w Lodzi kosztuja ok 160zl w Egzotyce kosztuja 180 wiec sam widzisz, ze troche sie wyglupiles.
-
NIe wygłupiłem sie dorotko bo To nie możliwe żeby różnica w cenie na giełdzie i w sklepie była tylko 20 zł przejazd kosztuje duużo więcej to by sie nie opłacało.
-
Ja byłem w tym sklepie gdy chcialem kupic skorpiona P.imperatora:
Podchodze do sprzedawcy i mowie : czy maja panstwo Pandinusy Imperatory ? Odpowiedz uslyszalem : Przepraszam kogo ??!! wyjasnilem o co mi chodzi [ takie czarne skorpiony ] gosciu zakapował i zaprowadzil mnie do 'terrarium'. Wymiary 15X15X50 dl szer wys. skorpion siedzi, nie rusza sie obok niego podgnity lisc. Pytam sie czemu takie wysokie terra odpowiedz mnie dobila... 'Zeby ladniej bylo na niego patrzec' .. po obejrzeniu 40 wiewiorek w jednej klatce ucieklem z tego pseudo sklepu
-
Legwany na giełdzie w Łodzi kosztują ok. 160 zł ( cena z listopada ).Istnieją sklepy i hurtownie , które sprowadzają legwany na własną ręke ( Centrum Egzotyki , hurtownia Akwen ). Pominięcie pośredników daje niską cenę.W hurtowni warszaskiej Akwen leg kosztował 100 PLN , lecz stan zwierząt był mierny.
-
Z tego co mi mówiło kilka osub z branży zologicznej to 100% różnicy między girłdą i sklepem to mało. Więc jeśli na giełdzie legwan kosztuje 150 a w sklepie 300 to znaczy że jest to tani sklep.
-
Pracowałem w paru sklepach zoo i wiem na jakich zwierzętach jest jaka przebitka. Na ryby i rośliny od 100% do 300%, osprzęt 100% , gady 100-120%.
-
To raczej nie podważa mojej teoria nawet wręcz przeciwnie
Uprawnienia umieszczania postów